Нели Петкова: Не съм спирала да ходя на уроци по пеене

Pinterest LinkedIn +

"Щастлива съм, че имам възможността да правя това, което обичам", заяви Нели Петкова в студиото на bTV, където коментира живота си в Америка и участието си в концерта на Слави Трифонов и Ку-Ку бенд. Грандиозното събитие ще се състои на 25 април 2015 г. в зала "Арена Армеец".

Певицата прекарва повече от времето си в чужбина, където твори музика.

"В Ню Йорк стават много хубави неща, много музика. През декември и януари имах турне, обиколих почти цялата страна. Ходих и до Канада, Монреал и Торонто. Имах възможността да пея за българите там, което беше много емоционално и за мен, и за тях.

Сега работя върху нов проект с американски автори. Аз съм всъщност съавтор на повечето от песните. Всичко започна, когато ме поканиха за първи път в Ню Йорк. Програмата съдържаше народни песни, авторски парчета и световни кавъри. След този концерт се запознах с много хора, с които сега работя."


Нели се присъедини към екипа на Слави Трифонов през 2004 г., когато спечели конкурса "Аз пея в Ку-Ку бенд". През 2011 г. изпълнителката реши да се посвети на своята солова кариера.

"Със Слави репетираме всеки ден. Усещането е много приятно, все едно нищо не се е променило. Очаквам с нетърпение концерта и се надявам занапред да бъдем на една сцена.

Не съм спирала да ходя на уроци по пеене, откакто бях на осем. Правя го, защото мисля, че всеки един артист трябва да учи, докато е жив."

Сподели.