Седмото издание на Фестивала за свободен театър ще се проведе през ноември

Pinterest LinkedIn +

От 11 до 17 ноември ще се проведе седмото издание на Фестивала за свободен театър, организиран от Асоциацията за свободен театър (АСТ).

От 11 до 17 ноември ще се проведе седмото издание на Фестивала за свободен театър, организиран от Асоциацията за свободен театър (АСТ).

В рамките на седмица ще бъдат представени театър, танц и пърформанс – изкуства, които се случват само "тук и сега" и които, въпреки своята краткотрайност, са определяни като мост между реалности. От това е вдъхновена и темата на фестивала – "Временна реалност (VR)".

В нея ще попаднат зрителите на осем представителни за свободната сцена у нас спектакли от последната година. В официалната българска селекция тази година влиза една премиера – на черната комедия "Джордж Каплан" с режисура на Димитър Узунов. Две са документалните постановки - "Лоши деца" на театър "Реплика" и вербатим пърформанса "Поколение Ь" на Студиото за документален театър "Vox Populi".

Ще бъде представен и пърформансът "Shamebox" на Брейн Стор Проджект, драматично-романтичният танцов моноспектакъл на Галина Борисова "Тук долу всички люляци умират", както и съвременният танцов пърформанс "Ф63.9" на Фондация "Арт Линк" (Derida Company).

В програмата е и пърформансът-лекция "Повече НЕ, или така нареченият Бернхард" на Сдружението за съвременно изкуство в условия на високо напрежение "Нейно Величество Тенджерата под налягане". Любителите на новите интерактивни театрални форми ще могат да се включат и да преживеят интерактивния сетивен концерт "Тишинавтика" на "Театър на сетивата София" и "Институт за изследване на тишината".

За втора поредна година Фестивалът за свободен театър ще има и международно участие с 4 чуждестранни спектакъла!

По традиция фестивалът ще предложи богата паралелна програма със срещи, работилници, менторски програми и събития. 

Сподели.