Седмото издание на ACT Фестивал за свободен театър ще се проведе през ноември

Pinterest LinkedIn +

От 11-ти до 17-ти ноември ще се проведе седмото издание на ACT Фестивал за свободен театър.

В рамките на седмица ще бъдат представени театър, танц и пърформанс – изкуства, които се случват само "тук и сега" и които, въпреки своята краткотрайност, са определяни като мост между реалности. От това е вдъхновена и темата на фестивала – "Временна реалност (VR)".

В нея ще попаднат зрителите на осем представителни за свободната сцена у нас спектакли от последната година. В официалната българска селекция тази година влиза една премиера – на черната комедия "Джордж Каплан" с режисура на Димитър Узунов. Две са документалните постановки - "Лоши деца" на театър "Реплика" и вербатим пърформанса "Поколение Ь" на Студиото за документален театър "Vox Populi".

Ще бъде представен и пърформансът "Shamebox" на Брейн Стор Проджект, драматично-романтичният танцов моноспектакъл на Галина Борисова "Тук долу всички люляци умират", както и съвременният танцов пърформанс "Ф63.9" на Фондация "Арт Линк" (Derida Company).

В програмата е и пърформансът-лекция "Повече НЕ, или така нареченият Бернхард" на Сдружението за съвременно изкуство в условия на високо напрежение "Нейно Величество Тенджерата под налягане". Любителите на новите интерактивни театрални форми ще могат да се включат и да преживеят интерактивния сетивен концерт "Тишинавтика" на "Театър на сетивата София" и "Институт за изследване на тишината".

За втора поредна година ACT Фестивал за свободен театър ще има и международно участие с 4 чуждестранни спектакъла!

По традиция фестивалът ще предложи богата паралелна програма със срещи, работилници, менторски програми и събития. 

Сподели.