Създателите на Dead Island обявиха Project Hell

Pinterest LinkedIn +

Полското студио Techland, производител на оригиналната Call of Juarez, хитовия сървайвъл хорър от 2011 г. Dead Island и издадения по-рано тази година рейсър Mad Riders, обяви следващия си проект, носещ кодовото название Project Hell.

Описвана като hack§slash с мрачна фентъзи атмосфера, вдъхновена от Quake и Diablo, играта започва съществуването си като weapon mod за Dead Island и все още няма фиксирана дата на издаване, като Techland разчитат на помощта на общността си в процеса на разработката й, "без да ви молим да ни дадете парите си чрез Kickstarter".

"В търсене на мрачна тоналност, постоянно се връщаме към ранното Средновековие в Европа. Били са времена, когато мнозина са се чувствали разкъсани между християнството и езическите обичаи – те са посещавали литургиите, но са продължавали да правят заклинания и да се допитват до оракула за напътствия, живеейки в постоянен страх от черни магии", казва се в една от публикациите в официалния блог на Project Hell, където могат да бъдат видени и няколко концептуални рисунки, разкриващи какво ще представляват околната среда и две от адските създания, срещу които ще се изправят играчите.

Сподели.