Създателите на Bulletstorm пуснаха пародия на Call of Duty

Pinterest LinkedIn +

Bulletstorm няма да се появи преди 22 февруари, когато е официалната дата на издаване на шутъра от първо лице на People Can Fly за PlayStation 3, Xbox 360 и PC, но производителите на играта, съвместно с издателите й - Epic Games, решиха да направят щедър подарък на феновете на заглавието под формата на безплатна игра.

Озаглавена Duty Calls: The Calm Before The Storm, тя представлява пародия на най-успешното заглавие в жанра, чиято последна част - Black Ops, бе обявена за най-бързо продаваната игра в историята. Играта е с размер 760МВ и вече е изтеглена над 1.25 млн. пъти от сайта TheDutyCalls.com, където може да бъде гледан и официалният й трейлър.


Издаването на Duty Calls се явява част от кампанията на Bulletstorm, която се отличава с почти комични количества жестокост и преувеличено нецензурен език. Идеята на създателите на играта е, че представителите на FPS жанра не бива да се взимат толкова на сериозно.

"Duty Calls е пародия и няма връзка с Activision или игрите Call of Duty", уточнява текстът, публикуван в официалната страница на Duty Calls: The Calm Before The Storm.

Сподели.