Създадената с българско участие Temple Run стана хит и в Android

Pinterest LinkedIn +

Android версията на безплатната мобилна екшън игра на американското независимо студио Imangi Studios. (Harbor Master), Temple Run, е напът да повтори успеха, постигнат от iOS версията – само три седмици след премиерата й в Google Play са отчетени 10 млн. даунлоуда от заглавието.

Temple Run излезе за iPhone и iPad през август 2011 г., като първоначално бе платена ($0.99), но в последствие премина към популярния free-to-play модел с in-game (незадължителни) транзакции и скоропостижно учетвори приходите на Imangi Studios, чиито създатели са Кийт Шефърд и неговата съпруга Наталия Люкянова.

Източноевропеец, и по-точно българин, е й художникът, създал визията на играта – Кирил Чангов. Temple Run въвлича играчите в безкраен екшън сървайвъл, като освен да оцелеят, те трябва да събират колкото се може повече точки, монети и бонуси.

Оцеляването се състои в успешното преодоляване на най-различни препятствия, като през цялото време героите (Guy Dangerous, Scarlett Fox, Barry Bones, Karma Lee, Montana Smith, Francisco Montoya и Zack Wonder ) са преследвани от злобни демонични маймуни. Действието се развива в периферията на древен храм, от който играчите така и не излизат, изпълнявайки отново и отново гореспоменатите действия или сами, или в компания.

Общият брой сваляния на Temple Run от август 2011 г. до момента за iOS и Android устройства възлиза на около 50 млн.

Сподели.