Сърбия връчи на Джони Деп медал за заслуги в социалните и културните дейности

Pinterest LinkedIn +

Холивудският актьор Джони Деп бе удостоен със сръбска награда за изключителни постижения, съобщава "Balkan Insight". По-точно звездата получи златен медал "за изключителни заслуги в социалните и културни дейности, особено в областта на кинематографията и популяризирането на Сърбия в света". Награждаването беше организирано по повод Деня на държавността, който се чества в страната.

Заслугите на Деп по-конкретно са свързани с работата му по анимационния сериал "Puffins Impossible" реализиран с подкрепата на сръбското Министерство на културата и информацията. В новата анимация, която разказва за група симпатични малки птички, Джони Деп се превръща в Джони Пъф, на когото дава гласа си и някои от характерните си черти.

При посещението си в Белград Джони Деп се срещна с президента Александър Вучич, който лично му връчи медала. Вучич заяви, че създаването на подобни филми и сериали с участието на холивудски звезди е "важно за сръбската творческа индустрия и за популяризирането на държавата по света". Припомняме, че през 90-те години звездата участва и в първия англоезичен филм на сръбския режисьор Емир Кустурица "Аризонска мечта". (1991 г.). 

"Искрено Ви благодаря за този медал, президент Вучич. Благодаря Ви, че ми го връчихте" - е казал актьорът при церемонията.

Изглежда, че трудните времена за карибския пират са останали в миналото. Или поне отвъд океана. Въпреки че загуби няколко роли в Холивуд след развода си с Хърд (например в третата част на "Фантастичните животни"), актьорът е посрещнат с широко отворени обятия в Европа. През януари стана известно, че звездата се завръща в киното като крал Луи XV в новия филм на френската режисьорка Мейвен. Снимките ще започнат това лято и ще се проведат в Париж. Самата Майвен ще играе графинята и последната любовница на краля, Жана Дюбари.

Наскоро Джони Деп получи почетни награди на филмовия фестивал в Карлови Вари и филмовия фестивал в Сан Себастиан.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.