Само половината коли на VW отговарят на новите тестове за вредни емисии

Pinterest LinkedIn +

Проблемите на "Volkswagen" с регулацията на вредни емисии продължават. Компанията е обявила, че само половината от ключовите ѝ модели в момента отговарят на новите по-строги тестове за вредни емисии в Германия, съобщава "Ройтерс".

От този месец автомобилите в ЕС трябва да отговарят на нова, по-строга и сложна тестова процедура. Досега е получено одобрението на 7 от 14-те основни модела на VW. "Новите тестове са по-сложни и отнемат два до три пъти повече време. Дори моделите от ограничените серии трябва да бъдат тествани отделно. Следващите месеци ще са предизвикателство за нас", коментира представител на VW пред журналисти.

Още по-голям проблем за компанията е, че най-продаваният Golf също все още не е преминал новите тестове, но се очаква това да се случи до края на този месец.

VW очаква доставките на нови коли да намалеят през септември и октомври. Въпреки това компанията прогнозира, че пазарът ще се стабилизира и ще се върне към ръст през декември т.г. Колкото по-бързо тя успее да вземе съответните лицензи по новите процедури, толкова по-скоро ще може да ускори техните доставки и да коментира очаквания спад.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.