С новата игра Days Gone геймърите се пренасят в постапокалиптичен свят на зомбита и ловци на глави

Pinterest LinkedIn +

Една от най-очакваните игри за PlayStation 4, разработвана повече от петилетка, най-сетне направи своята премиера за радост на феновете на игрите с отворен свят. Ситуирана в красивата и белязана от вулканични изригвания тихоокеанска зона на американския северозапад, Days Gone е игра, в която геймърите поемат ролята на рокера и ловец на глави Дийкън Сейнт Джон, който е изгубил всичко освен най-добрия си приятел и е предпочел риска от опасностите на разбитите пътища пред сигурността на сформиралите се човешки убежища. Играта започва две години след глобална пандемия, която унищожава почти цялата цивилизация, но трансформира милиони хора в това, което оцелелите наричат Изроди – безумни, разяждани от ярост същества, които са повече зверове, отколкото хора, но са по-живи и бързо еволюиращи от очакваното.

В демото на играта, което популярната медия VultureGaming нарича "Любимото ни преживяване от Electronic Entertainment Expo", видяхме два типа "зомбита" – Тритони, които са били малолетни, когато ги е ударила заразата, и са ловки ловци, които предпочитат да удрят и да се крият в сенките и Хордата, изградена от стотици индивидуални Изроди. А Хордата напада, храни се и се движи заедно, почти като едно същество. Някои от Хордата обикалят магистралите през нощта, докато други са открили извор на прехрана и са се задържали на една конкретна локация.

Уменията, научени в живота му отпреди заразата като рокер и престъпник, дават на Дийкън бегъл шанс в битката му за оцеляване. Въпросът е дали ще бъдат достатъчни?

Защото играчите ще трябва да събират точки опит с всяка изпълнена мисия или убийство, за да отключват умения, ще трябва да подобряват мотора си и непрекъснато да развиват героя си, за да бъде една стъпка напред от непрестанната опасност, която се крие във всяка сграда, зад всяко дърво и във всяка реалистично пресъздадена буря. Но никога, въпреки раните, въпреки чупещия се мотор и липсата на гориво, което може да ги остави насред дивото нищо, надеждата не бива да умира. И те трябва да продължават напред.

Зовът за оцеляване, както обикновено, води геймърите към единствената специализирана верига за видео и компютърни игри Pulsar Games или за онлайн поръчки на www.pulsar.bg.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.