Ozone.bg купува "Pulsar"

Pinterest LinkedIn +

Компанията за електронна търговия Ozone.bg ще придобие 100% от веригата за видеоигри "Pulsar". Това стана ясно, след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) официално одобри сделката между двете компании.

От публикуваното решение на регулатора става ясно, че целта на сделката е навлизането на Ozone.bg на офлайн пазара у нас. През изминалите шест години компанията оперираше изцяло като онлайн магазин. "Pulsar" пък се наложи като един от малкото специализирани физически канали за продажба на видеоигри.

Сливането между двете най-популярните платформи за разпространение на компютърни игри няма да доведе до каквото и да било близко до монопол положение и няма пречка за конкуренцията на пазара – с тези мотиви КЗК одобрява сделката, преговорите за която започват още през март тази година.

Ozone.bg е един от най-бързо развиващите се като продажби сайтове за онлайн търговия в България, като за последните две години приходите на дружеството са се утроили. Pulsar е последният останал голям търговец ексклузивно на видеоигри, чиито приходите за миналата година са 9,95 млн. лв., а печалбата – 55 хил. лв.

Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.