Lamborghini V12 Vision GT е хиперкола, излязла от видеоигрите

Pinterest LinkedIn +

"Lamborghini" представи концептуалния автомобил Lambo V12 Vision GT. Уникалният дизайн на колата изглежда като излязъл от видеоигра. И това е наистина така, тъй като Lambo V12 Vision GT е кола, която ще може да се кара във видеоиграта "Gran Tourismo".

Реалната кола ще е една бройка и ще използва V12 двигател с електромотор. Това я прави хибрид, който разполага с 819 к.с. Задвижването е същото като на Sian, който "Lamborghini" представи наскоро.

Дизайнът не е съобразен с аеродинамиката, а с факта, че в света на игрите всичко е възможно. Затова той е дързък по отношение на много от чертите и елементите си. Интериорът наподобява кокпита на самолет и има само едно място.

Създаването на Lambo V12 Vision GT не означава, че скоро ще има подобен автомобил в серийно производство. Това е една бройка, така както преди време "Bugatti" представи своя Vision GT – модел, базиран на Chiron и отново направен именно само заради видеоиграта. Колата е много желана от колекционери, като същото очаква и Lambo V12 Vision GT.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.