Руски TikTok ще се появи тази есен

Pinterest LinkedIn +

Руска видео платформа, която ще възпроизвежда видео съдържание във вертикален формат, ще се появи до края на годината. Срокът за пускане в експлоатация на въпросния аналог на популярния TikTok бяха обявени от ръководителя на холдинга "Газпром-медия" Александър Жаров, съобщава "РИА Новости".

В края на есента ще представим нова платформа с кратки видеоклипове и вертикален формат на съдържанието - една от тенденциите днес е вертикализирането на потреблението на съдържание“, казва той. Жаров уточнява, че руският аналог на TikTok ще бъде пуснат в края на ноември или началото на декември и допълва, че холдингът работи и по създаването на собствена аудио платформа.

Наскоро друг аналог на TikTok пусна видео хостинг в YouTube. В новата услуга, наречена Shorts, кратките видеоклипове се възпроизвеждат вертикално и потребителите могат да ги превключват чрез плъзгане.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.