Руска телевизия използва кадър от Metal Gear Solid 5 за репортаж от Африка

Pinterest LinkedIn +

Кадър от Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain е включен в новинарски репортаж на Russia Today, свързан с практиката деца да бъдат обучавани и експлоатирани като войници в Африка.

Визията е била показана по време на интервю с Емануел Джал – дете-воин, което не само оцелява по време на мисиите си, но и става хип-хоп артист.

Не е ясно дали от RT са направили неволна грешка, припознавайки в този кадър документална снимка, но комплиментът за новия FOX Engine на Kojima Productions е неоспорим. Този конкретен скрийншот от The Metal Gear Solid 5 бе разпространен от Konami като един от многото промоционални материали от играта на великия Хидео Коджима, чийто рилийз за PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 и Xbox One предстои.

Това не е първият случай, когато кадър от видеоигра се включва в новинарска емисия на национална медия. През 2012 година по BBC по невнимание показаха логото на United Nations Space Command от Halo в репортаж за Сирия, вместо това на истинския United Nations Security Council.

Сподели.