Режисьорите на Drive, Oldboy, Pacific Rim за E3 2014 трейлъра на Metal Gear Solid V и гения на Коджима

Pinterest LinkedIn +

"70 процента от същността ми е запълнена с филми", твърди Хидео Коджима – един от най-добрите създатели на видеоигри, прочут най-вече като режисьор, сценарист, продуцент и главен дизайнер на култовата екшън поредица Metal Gear.

Едва ли е изненада за някого, че създаденият от него трейлър към предстоящата втора част на Metal Gear Solid V The Phantom Pain – се превърна в събитие непосредствено след премиерата му по време на E3 2014 и не само засили неимоверно вълнението от очакването на играта, но стана повод отново да се заговори за изключителния гений на Коджима като режисьор и визионер.

Konami публикува в страницата си няколко хвалебствени атестации на едни от най-големите майстори в седмото изкуство като Гилермо Дел Торо, Никълъс Уиндинг Рефн и Парк Чан-уук, отнасящи се до изразните средства, въздействието и внушението на въпросния трейлър на The Phantom Pain.

"Той дръзко стига там, където никой друг преди него не е бил. Трейлърите на Metal Gear Solid V доказват за пореден път, че Хидео Коджима е майстор в обрисуването на една по-широкоспектърна и много по-комплексна визия за човешката природа, в комбинация със спиращи дъха екшън сцени", заявява Рефн, разпознавайки в работата на Коджима "духа на Достоевски, Стенли Кубрик и Караваджо".

"Винаги съм си мислел, че искам да видя филм, режисиран от Мистър Коджима, но след като изгледах последните трейлъри на Metal Gear Solid V, осъзнах, че съм бъркал. Защото той всъщност създава филми по свой собствен начин. Metal Gear Solid игрите вече са филми – филмите на бъдещето", не пести суперлативи и Парк Чан-уук – режисьорът на Oldboy, който присъства в повечето класации на най-великите филми в историята, компилирани през последните няколко години.

"Коджима Сан остава огромно вдъхновение за мен, а в Metal Gear той продължава да пресъздава напрегнатия, витален и смайващ свят и атмосфера, които очакваме, като всеки път, с всяка следваща продукция, той успява да вдигне летвата още по-високо. Това е един прозорец към бъдещето на киното, неговия стремглав разказ и артистична експанзия. Изключително!", казва Дел Торо, а със същото възклицание започва лаконичният коментар на Норман Рийдъс – звездата от "Светците от Бундок" и "Живите мъртви".

"Гледката на Diamond Dogs и Snake, слагащ върху си лицето си праха от урната, е свидетелството, което ме кара да вярвам, че (в The Phantom Pain) ще си имаме работа с големи количества история. Ако се заслушате внимателно в изключителната песен на Майк Олдфийлд, звучаща на фона на трейлъра (Nuclear), ще чуете една фантастично разказана история, която ни дава да разберем, че ни предстои да се сблъскаме с поредния емоционален шедьовър на Мистър Коджима.

Давайки гласа си на Снейк, Кийфър Съдърленд допринася за натягането на драмата, и ще бъде една от причините, които ще ни накарат да играем тази игра дълго", казва се в атестацията на Ави Арад – продуцентът на епичните sci-fi саги Spider-Man и X-Men.


Сподели.