Розова пантера заварди входа на американския боксофис

Pinterest LinkedIn +

“The Pink Panther” е поредния римейк на култова лента, който директно след премиерата си оглавява американския боксофис. Новата широкоекранна версия на легендарния филм на Peter Sellers от 1964 г. е поверена в ръцете на режисьора Shawn Levy.

При бюджет от 80 млн. долара и стабилен актьорски състав в лицето на Steve Martin, Jean Reno, Kevin Kline и певицата Beyonce успехът е повече от гарантиран.
 
Приключенията на инспектор Клюзо започват, когато се заема с разкриването на убиеца на известен треньор по футбол. Това довежда до забъркването му в сложни машинации, които се въртят около изчезването на прословутия диамант “Розовата пантера”.
 
Подобно на суперуспеха на предишните две части и “Final Destination 3” веднага след премиерата си влезе в челната тройка на боксофиса. Освен че е застанал зад камерата, режисьорът James Wong е писал сценария и е продуцирал лентата. Следвайки посоката от първите два филма и тук изобилства от болезнена смърт и кървави сцени. Действието отново извиква въпросителната, дали група приятели са в състояние да измамят смъртта и да останат живи при инцидент с увеселително влакче. Без големи кино имена в продукцията екипът разчита на динамичен сценарий и добре реализиран бюджет от 25 млн. долара.
 
Третата позиция е за анимацията “Curious George”. Тя е дело на Matthew O’Callaghan, който е работил в екипа, осъществил първата част на хита “Shrek”. В неговия собствен филм историята се върти около собственик на музей, който отива до Африка, за да вземе древна статуя. Без да предполага, там той намира нещо много по-ценно – малка маймунка на име Джордж. Техните истински приключения започват, когато двамата пристигат в Америка. Drew Barrymore, Will Ferrell и Eugene Levy са част от актьорите, озвучили анимацията с гласовете си.  
 
“Firewall” е най-новият филм, в който участва звездата Harrison Ford. Другите известни имена в лентата са Virginia Madsen и Paul Bettany. Драматичния трилър е дело на британския режисьор Richard Loncraine, който до момента има успех предимно в телевизионните си проекти. Историята във  “Firewall” се върти около шефа на охраната на компютърната система на голяма банка, който е поставен в деликатна ситуация. Неговото семейство е отвлечено, като в замяна на тяхната свобода той трябва да “прехвърли” големи суми по сметка на похитителите.
 
С пет места надолу тази седмица е лидерът от миналия уикенд
“When a Stranger Calls”. Новата версия на едноименния филм от 1979 г. вече оправда очакванията на продуцентите си и за десет дни инкасира значителна печалба. Британският режисьор Simon West ни предлага стилен трилър, чието действие следи млада колежанка и заплашителните телефонни обаждания, които получава. Тя е наета от богато семейство да гледа децата им за по няколко часа, докато тях ги няма. Една обикновена вечер кошмарите за бавачката започват, когато тя и децата са заплашени със смърт по телефона.
 
Чернокожият Martin Lawrence е голямата звезда в новата комедия на режисьора John Whitesell - “Big Momma’s House 2”. Както и в първата част на филма историята и сега проследява специален агент Търнър от ФБР и неговата “дегизировка” като възрастна дама. Този път той е по петите на криминален тип, който застрашава националната сигурност. Редом до Martin Lawrence играе и партньорката му от първия филм Nia Long. Лентата се представя добре в щатския боксофис, който е базиран единствено на приходи и до момента има 15 млн. долара печалба от 2700 киносалона, в които се излъчва.
 
Седмото място е за гей-драмата “Brokeback Mountain”, в която играят таланти като Heath Ledger, Jake Gyllenthaal, Anna Faris и Randy Quaid. Въпреки отказа на определени киносалони да прожектират филма, заради хомосексуалнта му тематика, специализираната критика го номинира в осем категории на предстоящите награди Оскар, в това число за Най-добър режисьор в лицето на Ang Lee.
 
Британската фентъзи-комедия “Nanny McPhee” е увлекателен разказ за млад вдовец и неговите седем непослушни деца. Смъртта на госпожа Браун води до непредсказуеми последствия за семейството им и намирането на нов подход към  живота. След като децата “побъркват” всяка бавачка, която дръзне да се занимава с тях, техният баща се принуждава да потърси мистериозната Макфий, чиято слава се носи навсякъде. Режисьорът Kirk Jones е поверил главните роли на Emma Thompson, Colin Firth, Kelly McDonald и Imelda Staunton.
 
Режисирана от Cory и Todd Edwards “Hoodwinked” е анимационна приказка за възрастни, хвърляща алтернативен поглед върху историята за червената шапчица, бабата, вълка и ловеца. Тя е разказана по един съвсем нов начин, така че зрителят да се чуди във всеки един момент какво ли предстои да се случи, въпреки че я е чувал милиони пъти. Glenn Close, рапърът Xzibit, James Belushi и Anne Hathaway са актьорите, с чиито гласове са озвучени основните персонажи в продукцията.
 
Десетата позиция към 12 февруари е за британския режисьор Len Wiseman и неговата вампирска сага “Underworld: Evolution”. Както и в продължението на първия филм отпреди три  години главните персонажи отново са поверени на Kate Beckinsale и Scott Speedman. Двамата се озовават в кървава война с древни вампири и вълколаци, чието съществуване е застрашено от появата на хибриден вид, който може да унищожи тяхното бъдеще.
 
Боксофис класация на Северна Америка за периода  10 - 12 февруари:
 

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “The Pink Panther”

80 $ млн.

22 $ млн.

2. “Final Destination 3”

25 $ млн.

20 $ млн.

3. “Curious George”

50 $ млн.

15 $ млн.

4. “Firewall”

55 $ млн.

14 $ млн.

5. “When a Stranger Calls”

7 $ млн.

35 $ млн.

6. “Big Mommas’s House”

40 $ млн.

55 $ млн.

7. “Nanny McPhee”

25 $ млн.

33 $ млн.

8. “Brokeback Mountain”

14 $ млн.

67 $ млн.

9. “Hoodwinked”

20 $ млн.

47 $ млн.

10. “Underworld : Evolution”

48 $ млн.

57 $ млн.

 
Сподели.