Арктически студ скова щатския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Веднага след премиерата си, антарктическия филм “Eight Below” стъпи на върха на боксофиса в Америка този уикенд. Негов режисьор е Frank Marshall, който е разполагал с великолепен каст в лицето на Paul Walker, Bruce Greenwood и Jason Biggs.

Продукция на Walt Disney, филма разказва за неволите на млад спасител и неговите осем кучета във враждебните студове на Антарктика. След страхотна зимна буря всички от базата са евакуирани и на него му се налага да остави любимите си кучета на произвола на съдбата. Шест месеца след това, измъчван от вината, той се завръща за да провери дали са оцелели.

Второто място е за “Date Movie”, който е дебютният режисьорки филм на тандема Jason Friedberg и Aaron Seltzer. Познати до този момент, само като сценаристи на трилогията “Scary Movie”, двамата сега са се заели с всичко около филма си, включително и с неговото продуциране. Жанра е предсказуем, а именно пародия, която е събрала сцени от всякакви продукции, включително и от други пародийни филми. Млад мъж, неговата приятелка и техните родители забъркват огромни неразбории с непредвидим край. Без да има големи кино звезди в лентата се открояват имената на Carmen Electra, Eddie Griffin и Alyson Hannigan.

“The Pink Panther” отстъпва лидерската си позиция от миналата седмица и този уикенд се намира на третото място.  Новата версия за приключенията на инспектор Клузо и неговия екип са стрували на продуцентите му 80 млн. долара, но и очакванията от боксофиса са големи. Главните персонажи в лентата са поверени на Steve Martin, Jean Reno, Kevin Kline и певицата Beyonce. Всички те са забъркани в търсенето на прочутия диамант Розовата пантера, чийто следи минават през цяла Европа за да стигнат до самия Ню Йорк. Работата зад камерата е поверена на режисьора Shawn Levy, а самият резултат българският зрител ще види и в родните киносалони в началото на месец март.

 Matthew O’Callaghan е основният човек, който седи зад реализацията на анимацията “Curious George”. Основно аниматор и отговорник по специалните ефекти на няколко големи игрални продукции, сега той само режисира филм за приключенията на малката маймунка Джордж и нейните приятели. Тя попада в Америка благодарение на случайността с помощта на собственик на музей, който отива до Африка за друго, но взима й нея. Анимацията, която е струвала на продуцентите си 50 млн. долара, е озвучена с гласовете на Drew Barrymore, Will Ferrell и Eugene Levy.

Петата позиция е за новия проект на James Wong - “Final Destination 3”, който  оправда очакванията и неговата работа като сценарист, режисьор и продуцент на лентата му донесоха 11 млн. долара печалба до този момент. Както и в другите две части на филма действието се върти около група младежи, който “играят” опасна игра със смъртта. След инцидент с влакче в увеселителен парк те се отървават на косъм от най-тежкото. Това обаче се оказва само началото на поредица от инциденти, в който тийнейджърите ще усетят в какво са се забъркали.

Harrison Ford, Virginia Madsen и Paul Bettany са звездите в новия филм на британския режисьор Richard Loncraine - “Firewall”. Трилърът прехвърля в интернет пространството и борбата за спасяването на семейството на компютърен специалист. Жена му и детето му са отвлечени, а той като охрана на компютърната система на голяма банка, е принуден да “източи” големи суми пари в чужди сметки. Единственият му шанс е да разчита на съобразителността си и да чака противника му да направи първата грешка.

Директно на седмо място влиза “Freedomland”, който е третото ново предложение за седмицата. Негов режисьор Joe Roth, който е познат предимно с комедийните си проекти. Новата му лента е нещо съвсен различно като жанр и включва Samuel L. Jackson, Julianne Moore и William Forsythe в главните роли. Сценарият е дело на Richard Price, който има зад гърба си няколко големи кино хита. Действието в криминалната драма проследява млада майка, която обвинява чернокож мъж в отвличането и убийството на четиригодишният й син. Със случая се заемат чернокож детектив и млада и напориста бяла репортерка без да предполагат, колко сериозен е самия случай.

Английският режисьор Simon West е отговорен за новата версия на хорър-трилъра “When a Stranger Calls”. Оригиналът датира отпреди 25 години, но сега с похватите на съвременното кино историята е разказана по малко по различен начин. При рутинното си посещение в дома на богато семейство, тяхната детегледачка е заплашена със смърт по телефона. Сама в къщата, заедно с малките деца, тя се обажда за помощ в полицията уплашена от телефонния разговор. Истинсият кошмар за нея започва, когато от полицейския участък й казват, че обажданията са от самата къща.

Деветото място този уикенд, в класацията подредена единствено по приходи, е за комедията “Big Momma’s House 2”. Подобно и на хитовата първа част, снимана преди шест години, и тук действието следи ходовете на таен агент Търнър от ФБР. За да хване криминално проявен тип, който е заплаха за националната сигурност, на него му се налага да се “дегизира” като възрастна дама. Начина да се доближи до заподозрения, без да буди подозрение, е да се “превърне” в любезна чернокожа домакиня. Комичните ситуации, които следват са дело на актьорите Martin Lawrence и Nia Long под режисурата на John Whitesell. 

На последното място тази седмица е британската фентъзи-комедия  “Nanny McPhee”. Продуцентите могат да бъдат доволни , защото за месец откакто е на екран в Америка, лентата им донесе 13 млн. долара чиста печалба. Сюжета във филма разглежда неволите на млад вдовец и неговите непослушни деца. След като на поредната бавачка не й издържат нервите той се обръща за помощ към мистериозната Макфий. Основните персонажи в продукцията се изпълняват от Emma Thompson, Colin Firth, Kelly McDonald и Imelda Staunton.

Боксофис класация на Северна Америка за периода  17 - 19 февруари:

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “Eight Below”

40 $ млн.

20 $ млн.

2. “Date Movie”

25 $ млн.

20 $ млн.

3. “The Pink Panther”

80 $ млн.

42 $ млн.

4. “Curious George”

50 $ млн.

29 $ млн.

5. “Final Destination 3”

25 $ млн.

36 $ млн.

6. “Firewall”

55 $ млн.

27 $ млн.

7. “Freedomland”

50 $ млн.

6 $ млн.

8. “When a Stranger Calls”

7 $ млн.

41 $ млн.

9. “Big Mommas’s House”

40 $ млн.

61 $ млн.

10. “Nanny McPhee”

25 $ млн.

38 $ млн.

Сподели.