Смях, ужас и говорещи рисунки в американския боксофис

Pinterest LinkedIn +

“Medea’s Family Reunion” е новият филм на режисьора-актьор Tyler Perry, който освен че завладя американския боксофис веднага след премиерата си, само за три дни донесе 24 млн. чиста печалба.

Нашумял преди година с първата си широкоекранна продукция “Diary of a Mad Black Woman” сега режисьорът й прави продължение. И двата филма са част от осем тематични театрални постановки, които Perry очевидно е решил да филмира до една. Освен че изпълнява главната роля, режисира лентата, той е и сценарист и продуцент на филма. Без да има популярни кино имена в трагикомедията се разказва за живота на тъмнокожа дама, която смята да се омъжва за неподходящ според близките й мъж. Всички около нея са хора с проблеми, които в желанието си да помогнат, създават още по-голям хаос във взаимоотношенията си.
 
Второто място е за лидера от миналата седмица “Eight Below”. Филмирана в Антарктика, продукцията на кино гиганта Walt Disney запознава с неудачите на двама спасители и техните кучета в минусовите температури на полюса. Рязкото застудяване, придружено със снежна буря, принуждава хората да напуснат базата си, за да се спасят. Оставяйки осемте си кучета на студа, единият от собствениците им се връща месеци след това, за да провери дали са оцелели. Заснет с бюджет от 40 млн. долара, режисьора Frank Marshall е разполагал с таланта на актьорите Paul Walker, Bruce Greenwood и Jason Biggs за главните роли.
 
Третата позиция, както и миналата седмица, е за режисьора Shawn Levy и неговия римейк на хитовата комедия “The Pink Panther”. Редом до комика Steve Martin, който освен изпълнител на главната роля е и съсценарист, се нареждат имената на Jean Reno, Kevin Kline и певицата Beyonce Knowles. Техните герои се забъркват в търсенето на прочутия диамант Розовата пантера, предвождани от хаотичния инспектор Клюзо. Излъчвана в повече от 3000 киносалона комедията се радва на стабилен зрителски интерес и скоро се очаква да изплати вложените в нея 80 млн. долара.
 
Натрупали сериозен опит като сценаристи на пародийната трилогия “Scary Movie”, Jason Friedberg и Aaron Seltzer вече могат да се похвалят и с дебютния си режисьорски филм. Продуцирането на лентата също е тяхно дело, а главните персонажи са поверени на Carmen Electra, Eddie Griffin и Alyson Hannigan. Както може и да се очаква “Date Movie” отново е в този жанр, като различното е, че филмът е пародия на пародията. Група приятели с техните близки и родители забъркват неописуема “каша”, резултатът от която е непредвидим.
 
От четвърто на пето място този уикенд пада анимацията “Curious George”. Matthew O’Callaghan е човекът, който е осъществил проекта, озвучен с гласовете на холивудски звезди, между които Drew Barrymore, Will Ferrell и Eugene Levy. Основният персонаж в анимацията е малката маймунка Джордж, която собственик на музей довежда от Африка след пътуването си дотам. Отишъл да докара древна статуя, той намира нещо много по-ценно в лицето на малкия Джордж. Истинските им приключения започват, когато двамата започват да обикалят Америка и да се срещат с още по-необичайни персони и от тях.
 
“Firewall” на английския режисьор Richard Loncraine и тази седмица е позициониран на шесто място. Harrison Ford, Virginia Madsen и Paul Bettany са звездите в напрегнатия психотрилър, в който компютърен специалист се бори за живота на семейството си. Техните похитители го изнудват да направи “прехвърляне” на големи суми пари от банката в която работи в техни сметки. Играта на нерви в компютърното пространство е непредсказуема и персонажът на Harrison Ford освен да опази семейството си живо, трябва да спаси и парите на работодателите си.
 
За трите си седмици, откакто е в щатския боксофис, “Final Destination 3” се представя добре и до момента има инкасирани 20 млн. долара печалба. Основната заслуга за това е на James Wong, който освен че е застанал зад камерата, е и  сценарист и продуцент на филма. Следвайки кървавата сюжетна линия от предишните две части на лентата режисьорът проследява живота на група младежи, които оцеляват по чудо след инцидент с увеселително влакче. Истинският кошмар за тях следва, когато става ясно, че смъртта ги е пощадила само за да умрат после по значително по-болезнен начин.
 
Веднага след премиерния си уикенд анимацията “Doogal” влиза на осмото място. Екипът на лентата е събрал изумителен каст за озвучаването на филма, в лицето на Whoopi Goldberg, Chevy Chase, Judi Dench, William H. Macy, Jimmy Fellon, Ian McKellen и дори самата поп дива Kylie Minogue. Легендата разказва, че на света има три магически диаманта, които съберат ли се на едно място, имат силата да замразят дори и слънцето. След като злият магьосник Зебадий избягва от затвора, където е затворен, той иска да ги намери и да разруши Земята. Четирима необичайни приятели тръгват да го спрат, независимо какво ще им струва това.
 
“Running Scared” e третото ново предложение за тази седмица и идва от южноафриканския режисьор Wayne Kramer. Както много свои колеги напоследък той е и сценарист на филма си. Главните роли в криминалната драма са поверени на Paul Walker, Chazz Palminteri, Joe Noble и Vera Farmiga. Драматичният момент във филма идва, когато приятел на сина на дребен мафиот открива в мазето му пистолети и взима един от тях. След като застрелва с него втория си баща, който е част от руската мафия, нещата загрубяват. С това оръжие е извършено и убийството на полицай и ситуацията изправя част от мафиотските структури една срещу друга.
 
Десетата позиция в боксофиса базиран единствено на приходи, е за режисьора Joe Roth и неговата нова продукция “Freedomland”. Драмата разказва за сложен социален случай, в който майка обвинява цветнокож мъж, че е отвлякъл и убил малкия й син. Разследването е поето от чернокож детектив, а историята заинтригува бяла репортерка, която иска да проучи станалото. Тяхното разследване довежда до фрапиращи разкрития, които от своя страна могат да доведат до обществена полемика с непредвидими последици. Главните роли във филма са поверени на Samuel L. Jackson, Julianne Moore и William Forsythe.
 
Боксофис класация на Северна Америка за периода  24 - 26 февруари:
 

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “Medea’s Family Reunion”

6 $ млн.

30 $ млн.

2. “Eight Below”

40 $ млн.

45 $ млн.

3. “The Pink Panther”

80 $ млн.

61 $ млн.

4. “Date Movie”

25 $ млн.

34 $ млн.

5. “Curious George”

50 $ млн.

43 $ млн.

6. “Firewall”

55 $ млн.

27 $ млн.

7. “Final Destination 3”

25 $ млн.

45 $ млн.

8. “Doogal”

20 $ млн.

3 $ млн.

9. “Running Scared”

40 $ млн.

3 $ млн.

10. “Freedomland”

50 $ млн.

11 $ млн.

Сподели.