Рон Хауърд няма да режисира финала на "Кодът на Да Винчи"

Pinterest LinkedIn +

Носителят на две награди Оскар Рон Хауърд (Ron Howard) обяви, че няма да режисира третия, последен филм за Робърт Лангдън, The Lost Symbol. 57-годишният режисьор, продуцент и актьор осъществи първите ленти от трилогията по романите на Дан Браун - The Da Vinci Code и Angels And Demons, които генерираха общи приходи в размер на над $1.3 млрд. в световен мащаб.

Хауърд не отхвърля възможността да продуцира The Lost Symbol, в чиято главна роля - на харвардския професор по религиозна символика Робърт Лангдън, ще се завърне Том Ханкс (Tom Hanks).

Това е третия филмов проект, от който режисьорът на ленти като A Beautiful Mind, Apollo 13 и Frost/Nixon се оттегля по една ли друга причина - името му бе спрягано във връзка с екранизацията по автобиографията на Капитан Ричард Филипс, описваща действителната история на пленяването му от сомалийски пирати и успешното бягство.

В главната роля и в този филм ще се превъплъти Том Ханкс. Вместо с бащата на звездата от The Villagе Брайс Далас Хауърд (Bryce Dallas Howard) обаче, той ще работи с Пол Грийнграс (Paul Greengrass).

В средата на юли стана ясно, че Хауърд няма да реализира и ТВ и кино адаптациите на The Dark Tower на Стивън Кинг – тези проекти пропаднаха окончателно поради проблеми във финансирането им.

Вместо това той се е ангажирал с режисурата на биографичен филм за легендата от Формула 1 Ники Лауда, в чиято роля ще се превъплъти Крис Хемсуърт. Филмът е озаглавен Rush и трябва да излезе по екраните през 2013 г. The Lost Symbol все още няма официална дата на издаване.

Сподели.