Rush се завръщат с Clockwork Angels на 11 юни

Pinterest LinkedIn +

Легендарната канадска прогресив рок банда Rush разкри подробности около своя дългоочакван нов албум Clockwork Angels, в това число окончателния траклист и премиерната му дата – 11 юни.

Това е първият нов запис с оригинален материал, който прочутото трио с над 40 млн. продадени копия от албумите си в цял свят издава от пет години насам, и двадесети поред от началото на кариерата им, поставено през 1968 г. в Торонто.

Записите на Clockwork Angels започват през април 2010 г. заедно с отличения с Grammy продуцент Nick Raskulinecz (Foo Fighters, Deftones), който работи с бандата и върху техния последен студиен албум от 2007 г. Snakes & Arrows. Rush ко-продуцират и двата записа.

Първите две песни, Caravan и BU2B, са завършени по време на тази първа сесия в Blackbird Studios в Нашвил и са изпълнявани от групата по време на супер успешното им турне Time Machine Tour, което продължава между юни 2010 и юни 2011 година.

Работата над Clockwork Angels се подновява през есента на 2011 година в Revolution Recording в Торонто след края на турнето, а през ноември бандата издаде на CD и DVD концертния проект Time Machine 2011: Live in Cleveland.


Сподели.