Foo Fighters и плеяда кънтри звезди в новия албум на Джон Фогърти

Pinterest LinkedIn +

Десетият студиен албум на Джон Фогърти – вокалист, автор на песните и лийд китарист на легендарната американска рок банда Creedence Clearwater Revival (1967–1972), включен едновременно в класациите на Rolling Stone на Стоте най-велики вокалисти и китаристи на всички времена, е озаглавен Wrote a Song for Everyone и ще се появи тази есен.

Проектът се явява наследник на издадения през 2009 г. The Return of the Blue Ridge Rangers – духовен наследник на дебютния му солов албум от 1973 г. The Blue Ridge Rangers, и ще включва колаборации с някои от най-известните рок и кънтри артисти и групи в момента – от Миранда Ламбърт, Кийт Ърбан и Алън Джаксън, през My Morning Jacket и Dawes, до Foo Fighters.

Дейв Грол и компания ще запишат с Фогърти нова версия на класиката Fortunate Son, а в новата интерпретация на Who'll Stop the Rain ще вземе участие Боб Сегер. Предстои да бъдат обявени още имена на колаборатори и песни, като сред последните ще са както хитове и класики, така и няколко чисто нови парчета.

Записаната от него в края на миналата година песен Swamp Water, озвучаваща началните кредити на новия сериен филм на Fox, The Finder, няма да намери място в траклиста на Wrote a Song for Everyone. Фогърти е написал песента специално за филма, в чийто пилотен епизод участва с малка еднократна роля.

Сподели.