Foo Fighters, Arctic Monkeys, Skrillex хедлайнери на латиноамериканските издания на Lollapalooza

Pinterest LinkedIn +

Foo Fighters, Arctic Monkeys, Skrillex, Калвин Харис (продуцент на We Found Love на Риана), MGMT, TV On The Radio, Bassnectar, Band of Horses, Thievery Corporation, Peaches, Cage the Elephant, Joan Jett & the Blackhearts, Friendly Fires, Foster the People и Tinie Tempah ще вземат участие в предстоящите латиноамерикански издания на най-големия северноамерикански музикален фестивал - Lollapalooza, които ще се проведат в началото на пролетта в Чили и Бразилия.

Foo Fighters ще закрият и двата фестивала, организирани подобно на чикагския Lollapalooza от фронтмена на Jane's Addiction - Пери Фарел. Последният концерт на Дейв Грол и компания в Бразилия, където Lollapalooza ще се проведе за първи път, се състоя преди повече от десет години, а визитата им в Чили по повод второто издание на Lollapalooza е първа в над 20-годишната кариера на групата.

Освен всички гореизброени, афишът на чилийския фестивал, който отново ще бъде ситуиран на територията на O'Higgins Park в столицата Сантяго и ще се проведе на 31 март и 1 април 2012 година, включва имената на Bjork, Los Jaivas, Juana Fe, BBS Paranoicos и Camila Moreno.

Бразилската Lollapalooza ще се проведе в Сао Паоло на 7 и 8 април, а сред артистите, които ще вземат участие само в това издание, са местната банда Plebe Rude, Wander Wildner от Порто Алегре и Cascadura от Салвадор, както и Jane's Addiction.

И двете събития ще се проведат в градски условия на повече от една сцени. Фестивалните комплекси ще включват също електронна зона, местен панаир и Kidzapalooza – идеалното място за подрастващите.

Сподели.