Foo Fighters идват в България?

Pinterest LinkedIn +

В пика на анонсите за предстоящите в България рок концерти през 2012 година в интернет пространството плъзна слух, че у нас ще пристигнат и Foo Fighters, които все още са на турне в подкрепа на супер успешния си седми студиен албум - Wasting Light.

Спекулациите се засилиха от подвеждащата потребителите smartURL система на американския сайт за музикални събития Concert Boom, в който има информация за концерт на Foo Fighters в София, наред с точните дати и локации на още 16 предстоящи изяви на американската рок банда, 12 от които вече са обявени и в официалния сайт на Foo Fighters.

Въпросният сайт засича локацията на дадения потребител и допълва списъка с потвърдени дати за всеки търсен артист с активен линк "Концерт в София", който отвежда към концертите на Red Hot Chili Peppers и Guns N' Roses в България.

Същевременно, още от лятото на 2011 година името на Foo Fighters, които ще вземат участие в шоуто на Grammy Awards 2012 на 12 февруари, се спряга във връзка с програмата на тазгодишния Sonisphere Festival.

Wasting Light World Tour – световното турне на Foo Fighters в подкрепа на седмия студиен албум на мултиплатинената група, предвождана от Дейв Грол, стартира в началото на 2011 година от САЩ и вече премина през два европейски етапа в периода юни – август 2011 година.


По непотвърдена информация, Foo Fighters ще имат концерт и в Белград, но и тази дата все още не е обявена никъде.


Сподели.