Романът "На пост" от Николай Фенерски ще бъде представен през април

Pinterest LinkedIn +

Софийската премиера на романа "На пост" от Николай Фенерски ще се състои на 9 април, вторник, от 19 часа в Къща за птици. Книгата ще представят авторът Николай Фенерски, издателят Мартин Христов и литераторът Маргарит Жеков.

Николай Фенерски е дошъл на бял свят през 1974 година, някъде далече при северните сияния, а после израства в Бяла Слатина, където се сприятелява от малък с един художник, един музикант и един друг. И до днес са приятели.

Пише и публикува от 1997, когато учи Славянска филология във ВТУ. А през последните години текстовете му излизат на различни места в интернет, предимно публицистика. Прозата му обаче си е прозаична, тоест художествена.


Освен фрийланс колумнист, Фенерски е още учител по български език и литература, екскурзовод, преводач, колоездач, планинар и аутсайдер.
Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.