Роджър Уотърс сключва брак за четвърти път, подновява The Wall Tour през май 2012

Pinterest LinkedIn +

Съоснователят и автор на голяма част от музиката и текстовете на Pink Floyd - Роджър Уотърс (Roger Waters), ще сключи брак с дългогодишната си приятелка Лори Дърнинг непосредствено преди старта на следващия етап от световното си турне The Wall Live, което ще продължи до края на 2012 година.

Това е четвърти брак за 68-годишния музикант, който напусна Pink Floyd през 1985 г. – година след появата на първия от трите му самостоятелни албума, The Pros and Cons of Hitch Hiking.

Първият му брак – с приятелката му от детството Джуди Трим, приключи през 1975 г. след шест съвместни години, без деца.

Само година по-късно, Уотърс сключи брак с представителка на аристокрацията – лейди Каролин Кристи, която му роди син, от който вече има внуци, и дъщеря – моделът Индия Уотърс. Този брак също просъществува шест години и само една по-късно, през 1993 г., той отново се ожени – бракът му с Присила Филипс, която също му роди дете, продължи малко по-дълго и бе анулиран през 2001 г.

Уотърс се сгоди с Дърнинг, за която липсват други биографични данни освен професията й – актриса и филммейкър, през 2004 г. По нейните собствени думи, брачната им церемония ще протече в съвсем тесен кръг, а точната й дата все още не е фиксирана.

Началото на The Wall Live ще бъде поставено на 1 май 2012 г. с концерт в Хюстън, Тескас. Организирано от Live Nation – най-големият концертен промоутър в света в момента, турнето ще включва 36 дати, по време на които отново ще звучи музиката от единадесетия студиен албум на Pink Floyd. От старта му през 2010 г. до момента, Уотърс е осъществил над 120 пърформанса на открито и закрито, видени от над 1.6 млн. души.

По време на шоуто на 12 май 2011 г. в The O2 Arena в Лондон, за изпълненията на Comfortably Numb и Outside the Wall към него се присъединиха останалите живи членове на Pink Floyd, Дейвид Гилмор и Ник Мейсън. Уотърс обаче е все така категоричен, че не желае да се реформира с бившите си колеги "никога повече".

Сподели.