Седмица на Pink Floyd по Българската национална телевизия

Pinterest LinkedIn +

В седмицата между 23 и 29 януари музиката по БНТ1 ще бъде посветена на Pink Floyd. В ефира на Българската национална телевизия ще бъдат излъчени филми, видеоклипове, концертни кадри и интервюта с легендарната група.

Всичко това, меломаните ще могат да гледат в четири поредни издания на шоуто "Денис и приятели" - от 23 до 26 януари с начален час 23:00, а кулминацията ще бъде на 29 януари, когато в 18:30 часа БНТ1 ще представи специално едночасово предаване за Pink Floyd.

Седмицата на култовата банда по Българската национална телевизия е подготвена по случай актуалната кампания Why Pink Floyd, включваща преиздаването на всички албуми на музикантите в ремастерирани версии и колекционерски бокс сет, които се разпространяват на българския пазар от Анимато мюзик/ EMI Music.

На 23 януари, зрителите на "Денис и приятели" ще видят изпълнението на Comfortably Numb от концерта на Роджър Уотърс в Лондон през май 2011 година, когато на сцената към него се присъедини и Дейвид Гилмор. На 24 януари, в шоуто ще бъде излъчено интервю с Дейвид Гилмор за албума Dark Side of the Moon, а на 25 януари предаването ще покаже изпълнението на Outside the Wall, заснето отново по време на концерта на Роджър Уотърс в О2 Arena.

На 26 януари, цялото шоу "Денис и приятели" ще бъде посветено на Pink Floyd. Освен разговор с Емил Ботев и Георги Кушвалиев, зрителите ще видят още едно интервю с Дейвид Гилмор – този път за албума Wish You Were Here, както и няколко кратки филма, разказващи историята и постиженията на Pink Floyd.

На 29 януари от 18:30 часа, БНТ1 ще излъчи едночасово предаване, за което е подготвена специална селекция от непоказвани кадри и култови видеоклипове на групата от 1967 до 2005 година.

Кампанията Why Pink Floyd включва преиздаването на всички албуми на Pink Floyd в ремастерирани версии, колекционерски бокс сет с всички техни продукции, нов best of, озаглавен A Foot In The Door, както и невероятни лимитирани "Immersion" издания на Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here и The Wall, които включват CD, DVD и Blu-Ray дискове с демо и архивни записи, непоказвани досега концертни кадри и предмети с колекционерска стойност.

В момента кампанията Why Pink Floyd е в разгара си, като на 27 февруари е нейният последен, трети етап, когато в България и света ще излязат "Experience" и "Immersion" колекциите на албума The Wall.

Сподели.