Робот помага в борбата с новия коронавирус

Pinterest LinkedIn +

В помощ на борбата с новия коронавирус китайски учени са конструирали робот, способен да разпознава хора с висока температура. Разработката е дело на инженери от Транспортния университет в град Сиан в провинция Шанси.

По думите на професор Мей Сюесун чрез ръчния способ може да се измери температурата само на един човек, a новият робот може да я установи при няколко души едновременно, предава агенция "Синхуа". Чрез своя изкуствен интелект устройството е способно не само да измери температурата, но да разпознае и идентифицира съответните лица.

В разгара на епидемията на коронавируса от нов тип в Китай местните технологични компании осъществиха редица научни разработки. По-рано стана известно за конструирането на мобилни роботи, които могат да дезинфекцират помещения, да доставят медицинско оборудване и да събират информация за пациентите.

Източник: Pixelmedia.bg

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.