Китай отменя автосалона в Пекин заради коронавируса

Pinterest LinkedIn +

Епидемията с коронавируса Covid-19 продължава да променя плановете на компаниите. В името на сигурността организаторите на автосалона в Пекин обявиха, че отлагат събитието, съобщават "Bloomberg" и "Automotive News Europe".

Автосалонът трябваше да се проведе между 21 – 30 април т. г. Организаторите ще обявят нови дати на събитието по-късно, но засега няма по-конкретни планове.

Според "Automobilwoche" мерките на Китай за ограничаване на транспорта и пътуванията също са сред основните причини за отлагане на събитието. С цел да се ограничи разпространението на коронавируса Китай ограничи дори вноса, което не позволява на чуждестранните изложители да докарат оборудване и мебелировка за щандовете си, както и експонати.

Автосалонът в Пекин е сред най-важните за индустрията през годината. Той съществува от 1990 г. и се редува през година с изложението в Шанхай. Засега автомобилните производители не са коментирали дали ще направят премиерите си самостоятелно, или ще изчакат новите дати за изложението.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.