Робокоп (RoboCop)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2014, 121 мин. Режисьор: Хосе Падиля Сценарист: Джошуа Зетумър С участието на: Аби Корниш, Самюел Л. Джаксън, Гари Олдман, Джоел Кинаман, Майкъл Кийтън и др. Екшън, фантастика

За филма:

Дългоочакваният римейк на едноименния филм на Пол Верховен, поставил началото на RoboCop, вече е факт. На режисьорския стол седи бразилецът Хосе Падиля, добре познат на феновете на екшъните с Elite Squad и Elite Squad: The Enemy Within. Сценарият е поверен на Джошуа Зетумър, който използва като основа сценария на филма от 1987 година.

Главната роля е поверена на Джоел Кинаман, когото повечето от вас вероятно свързват с хитовия сериал The Killing. Партнират му Гари Олдман (The Dark Knight Rises, Paranoia), Майкъл Кийтън (Batman Returns, Penthouse North), Самюел Л. Джаксън (Django Unchained, The Avengers) и очарователната Аби Корниш (Limitless, Seven Psychopaths).

Историята:

2018 година. Международният конгломерат Омникорп произвежда роботи, които се използват от армиите по света от години, но са забранени със закон в Америка. Желанието на Омникорп е да разпространят технологията си в САЩ и златната възможност е пред тях.

Алекс Мърфи (Джоел Кинаман) е любящ баща и съпруг и отдаден на работата си полицай от Детройт. След като той е тежко ранен, от Омникорп решават, че това е идеална възможност да създадат получовек-полуробот полицай - Робокоп. Само че забравят една малка подробност - Робокоп не е просто машина.

Сподели.