Робърт де Ниро е ментор на Джейсън Стейтъм в екшън трилъра "Елитни убийци"

Pinterest LinkedIn +

Сюжетът на "Елитни убийци" (Killer Elite) препуска по цялото земно кълбо от Австралия до Париж, Лондон и Близкия Изток в наситения с екшън разказ на бившия агент от Специални операции Дани Брайс (Джейсън Стейтъм). Той е принуден да се върне към активна служба, за да спаси своя наставник Хънтър (Робърт де Ниро), като за тази цел трябва да изпълни почти невъзможна мисия - да ликвидира трима сурови убийци с хитър водач (Клайв Оуен).

Филмът, чиято премиера на голям екран е на 30 септември 2011 година, е екранизация по едноименния роман на писателя Сър Ранулф Файнс с оригинално заглавие The Feather Men. Бивш офицер от SAS, елитен боец и прочут изследовател, той използва изключителните си познания, за да изгради удивителен трилър, който режисьорът и сценарист Гари Маккендри и сценаристът Мат Шеринг пресъздават във филма "Елитни убийци".

Самият Ранулф Файнс е посетил най-опасните и трудно достъпни места по света и неколкократно е бил на косъм от смъртта. Открил е изгубения град Убар в Оман, който е вплетен в сюжета и на филма. Писателят пръв в света е достигнал до двата полюса по сухопътен маршрут и е първият човек, прекосил Антарктика без подкрепа.

Към звездите от лентата Робърт де Ниро и Джейсъм Стейтъм се присъединяват и Клайв Оуен в ролята на Спайк, като техен противник, решен да ги ликвидира, Адеуале Акинуйе - Агбайе ("Самоличността на Борн"), Ивон Страховски (ТВ сериала "Морски патрул") и Доминик Пърсел (ТВ сериала "Бягство от затвора").


Сподели.