Могъщата четворка на Холивуд - Братя Коен, Скот Рудин и Робърт Граф, започва продукцията на биографичен музикален филм

Pinterest LinkedIn +

Шестият* филм на режисьорския тандем Джоуел (Joel Coen) и Етан Коен (Ethan Coen) и първи след издадения през 2010 година блокбъстър True Grit ще се казва Inside Llewyn Davis, а продукцията му вече може да започне, след като StudioCanal се включиха в проекта като инвеститор и интернационален дистрибутор.

Оригиналният сценарий на лентата е написан от братя Коен и проследява борбата, която води Люин Дейвис – фолк музикант, чийто образ е вдъхновен от легендата Дейв Ван Ронк, за да пробие на музикалната сцена през 60-те години на миналия век – златната ера на този стил. Актьорският състав на Inside Llewyn Davis предстои да бъде сформиран, но необходимостта от пеещ/свирещ изпълнител в главната роля и фактът, че имат практиката да колаборират с едни и същи актьори повече от веднъж, прави твърде вероятно наличието в него на Джеф Бриджис (Jeff Bridges).

Само година, преди да запише участие в True Grit, което му донесе номинация за Оскар, 61-годишният актьор спечели наградата на Академията за превъплъщението си в залязваща кънтри звезда в Crazy Heart, а преди броени дни Blue Note Records издаде втория му студиен проект, който дебютира под No.2 в официалната класация за фолк албуми на САЩ.

Заедно с братя Коен, по Inside Llewyn Davis ще работят Скот Рудин (Scott Rudin) като продуцент на филма и Робърт Граф (Robert Graf) – като изпълнителен продуцент.

Първите два пъти, когато работиха в един екип (по No Country for Old Men и True Grit), Джоуел и Етан Коен, Скот Рудин и Робърт Графт бяха възнаградени за усилията си с общо 18 номинации за наградите на Филмовата академия и четири статуетки Оскар (всичките за No Country for Old Men).

След рилийза на True Grit, Рудин се ангажира с продукцията на 10 ленти, 6 от които вече са завършени или в пост-продукция, в това число горещо очакваните The Girl with the Dragon Tattoo и Extremely Loud and Incredibly Close, две се снимат в момента - The Dictator и More As This Story Develops, а други две – Sinatra и The Smoker, са с планирани дати на издаване през 2013 г. и 2015 г., съответно.

Братя Коен, от своя страна, написаха заедно сценария на новата версия на Gambit, чийто режисьор е Майкъл Хофман. Филмът, в чиито главни роли участват Камерън Диас и Колин Фърт, трябва да излезе по екраните през 2012 година, за когато е планиран и рилийзът на Inside Llewyn Davis.


*шести съгласно броя на продукциите, на които Етан Коен официално е кредитиран като режисьор

Сподели.