Роб Пардо напусна Blizzard

Pinterest LinkedIn +

Главният дизайнер на World of Warcraft Роб Пардо, който бе обявен от Time Magazine за една от стоте най-влиятелни личности в света в изданието на класацията от 2006 година и в продължение на години заемаше ръководната длъжност CCO (пряк началник и ръководител на всички служители, отговарящи за креативните решения) в Blizzard, напусна компанията след 17 години в редиците й.

В тази връзка той публикува изявление във форумите на Blizzard, чрез което засвидетелства огромния си респект и предаността си към компанията, любовта си към индустрията и намерението си "да продължа да играя игри на Blizzard още дълги години".

В него не се споменава каква е причината за решението му да напусне компанията, нито пък от Blizzard са коментирали случая.

"Моите приоритети в момента са да се наслаждавам на лятото с моето семейство, да играя много игри и да мисля за следващата стъпка в живота си. А най-важното – сега ще имам достатъчно време, за да се науча да правя силно тесте в Hearthstone", казва Пардо.

Той сравнява етапа, на който се намира гейм индустрията - "процъфтяването на PC гейминга, новите конзоли, мобилните игри и виртуалната реалност, която все повече се превръща във фактическа реалност" - с "празен куест лог и навлизането в нова игрална зона за първи път".

Сподели.