Blizzard заведе иск срещу хакерите зад ValiantChaos MapHack

Pinterest LinkedIn +

Blizzard подведе под отговорност хакерите, продаващи модификации на Starcraft 2, създадени и разпространявани срещу заплащане без одобрението на компанията. Става дума за екипа, отговорен за ValiantChaos MapHack – мод, който дава на активиралите го играчи неетично преимущество в играта срещу онези, които играят официалната версия, и който може да бъде придобит срещу $62.50.

От Blizzard са категорични, че този и подобните му модове нанасят непоправими вреди на Starcraft 2, тъй като не само генерират печалби на гърба на потребителите в противоречие с вижданията на компанията и в нарушение на закона, но провалят удоволствието от играта на онези, които искат да се придържат към оригинала.

Това рефлектира върху "нарастващ брой на хората, които се чувстват неудовлетворени от играта, губят интерес към нея и споделят чувствата си с другите, което води до спад в продажбите на основната игра и нейните разширения, както и до накърняване доброто име на Blizzard и реномето на Starcraft 2".

Все още не е ясно по какъв начин се очаква създателите на модовете, наричащи себе си Defendants, да обезщетят Blizzard за нанесените щети.

Сподели.