Режисьорът на The U.S. vs. John Lennon ще снима първата биографична кино лента за Елвис

Pinterest LinkedIn +

Животът и кариерата на Краля на рокендрола, Елвис Пресли, за първи път ще бъдат пресъздадени на голям екран от номинирания за Грами и Emmy американски филммейкър и писател Джон Шайнфелд, чието име се свързва преди всичко с творчеството му в документалния жанр и по-конкретно с биографичните му ленти за легендарни артисти като Бинг Кросби, Нат Кинг Коул, Франк Синатра, Bee Gees, Рики Нелсън и включения в селекцията на някои от най-големите филмови фестивали в света The U.S. vs. John Lennon.

Шайнфелд (John Scheinfeld) вече се е заел да редактира сценария на предстоящия филм, озаглавен Fame & Fortune и базиран на романа Elvis: Still Taking Care of Business, чийто автор е дългогодишният бодигард на Елвис и негов близък приятел Сони Уест (Sonny West).

Кастингите трябва да се проведат преди края на есента, а театралната премиера на Fame & Fortune, чиято продукция се осъществява от The Gersh Agency и Тод Слейтър, е планирана за края на лятото на 2012 г., когато ще се навършат 35 години от смъртта на Пресли.

"По своята природа, това ще бъде филм за едно съкровено приятелство между двама мъже, които са почти като братя един за друг", казва режисьорът, поставяйки паралел между Fame & Fortune и The King's Speech.

От 1979 г. насам Пресли е бил портретиран в телевизионни продукции от актьори като Кърт Ръсел (1979), Дейл Мидкиф (1988), Роб Йънгблъд (1993) и Джонатан Райс Маерс (2005), но никога досега не е бил централен персонаж в широкоекранен пълнометражен филм.

На този етап Elvis Presley Enterprises нямат никакво отношение към Fame & Fortune и все не е ясно, дали във филма ще бъдат включени записи на Пресли. Шайнфелд се надява да спечели благоразположението на наследниците му и да издейства правата върху изпълнението на If I Can Dream от 1968 г.


Сподели.