Джордж Клуни ще изиграе Стив Джобс в биографичен филм за създателя на Apple

Pinterest LinkedIn +

Холивудската звезда Джордж Клуни (George Clooney) е "на косъм" от възможността да се превъплъти в образа на покойния Стив Джобс (Steve Jobs). Актьорът е фаворит да изпълни главната роля в нов биографичен филм, посветен на живота на създателя на Apple.

Самата продукция ще е екранизация по романа на журналиста Уолтър Айзънкстън, създаден, след като последният взима интервю от Джобс и впечатлен от срещата, решава да напише книга, като разшири материала си с различни факти и коментари. 

Правата за реализацията на лентата са в киностудията на Sony, които платиха за тях сумата от един милион долара. Тъй като все още няма официална информация кои ще са имената зад създаването на филма, все още медиите гадаят най-вече по слухове.


Според последния от тях, Клуни ще си партнира в него заедно с бившия си колега от сериала "Спешно отделение" (E.R) Ноа Уайли (Noah Wyle).

Както е известно, той вече влиза веднъж в образа на Джобс – в "Пиратите от Силиконовата долина" (Pirates of Silicon Valley) от 1999 г. Сега се очаква Уайли да изиграе младия Стив, докато Клуни да се превъплъти в същия образ, но в по-напреднала възраст. 

Сподели.