Джъстин Тимбърлейк ще снима и продуцира биографичен филм за откривателя на Kiss и The Village People Нийл Богарт

Pinterest LinkedIn +

След като през последните 10 години записа участие в 11 пълнометражни кино продукции, Джъстин Тимбърлейк (Justin Timberlake) не само вече избра 12-тата, но реши именно с нея да направи своя дебют като изпълнителен продуцент на широкоекранна лента – дейност, която не му е напълно чужда, тъй като има известен опит от изявите си на малкия екран.

30-годишният звукозаписен артист, автор на песни, актьор и комедиант, отличен с две награди Primetime Emmy, ще изпълни главната роля в биографичната лента Spinning Gold, посветена на живота и кариерата на покойния съосновател и изпълнителен продуцент на звукозаписния лейбъл Casablanca Records – Нийл Богарт, благодарение на когото стартират кариерите на артисти като KISS, Parliament, Дона Съмър и The Village People.

Продукцията се разработва вече три десетилетия от двамата синове на Богарт, който умира през 1982 г. (година след раждането на Тимбърлейк) на 39-годишна възраст. Единият от тях, Тимъти Скот Богарт, е написал сценария на филма и ще партнира на бившия вокалист на бой бандата NSYNC в продуцирането й.

"Този филм ще разкрие на аудиторията историята на един млад мечтател, който няма нищо зад гърба си, когато поставя началото на кариерата си, за да достигне до върховете през 60-те и 70-те години, воден от убежденията си, че няма невъзможни неща и всеки поет риск си струва.

Трябваше ни млад актьор, който да може да улови и пресъздаде всичко това достоверно и пълнокръвно и когато се появи Джъстин, почувствах, че той е човекът, който съм чакал в продължение на 29 години. Той притежава абсолютно същата енергия като баща ми и има същия блясък в очите", споделя Тим Богарт.

На този етап Spinning Gold все още не разполага с режисьор, а стартът на снимките може да започне не по-рано от края на 2012 година.

Междувременно, още в началото на ноември по кината в цял свят ще излезе третият пълнометражен филм с участието на Джъстин Тимбърлейк за 2011 г. – In Time. За разлика от предшестващите го Bad Teacher и Friends with Benefits, обаче, които генерираха общи приходи в световен мащаб от близо $300 млн., той не e в комедийния жанр.

In Time е футуристичен sci-fi криминален трилър, в който поп идолът ще се надпреварва с времето, за да спаси живота си.

Сподели.