Queen с Адам Ламбърт, Kiss, Faith No More на Sonisphere Knebworth

Pinterest LinkedIn +

Kiss, Faith No More и Queen с Адам Ламбърт ще бъдат хедлайнери на тазгодишното, четвърто поред британско издание на световния фестивал Sonisphere, което ще се проведе на 6, 7 и 8 юли 2012 година в Knebworth Park.

Афишът на английския Sonisphere включва още групите Evanescence, Incubus, The Darkness, Mastodon, The Blackout, I Killed The Prom Queen, Cypress Hill и други, но не и Metallica, които са хедлайнери на четири от останалите пет тазгодишни издания на фестивала – в Полша, Испания, Швейцария и Финландия.

Kiss, които в момента финализират работата по своя двадесети студиен албум, ще забият в първата вечер, за когато са обявени още Within Temptation и Wolfmother.

Първият дългосвирещ сет на Queen с финалиста на American Idol - Адам Ламбърт, с когото групата направи кратък пърформанс по време на миналогодишното шоу на MTV Awards, ще се състои на 7 юли – вечерта, в която на сцената ще се качат още Evanescence (хедлайнери във втората вечер на Sonisphere France), The Darkness, Lacuna Coil, Gojira и др.

"Съдейки по входящата ми електронна поща, това наше решение (да свирят с Ламбърт) ще направи доста хора много щастливи. За нас предизвикателството си заслужава, а и аз съм сигурен, че Фреди би одобрил Адам", коментира новината Брайън Мей.

"В моите очи Фреди винаги е бил герой и аз съм дълбоко благодарен за получения шанс да изпълнявам тази толкова могъща музика пред феновете на тази легендарна група", каза от своя страна Адам Ламбърт.

Банда, която дълго отсъства от сцената, заема централно място в програмата и на последната вечер на Небуърт. Faith No More, които се реформираха през лятото на 2009 година, но в края на 2010 година сложиха край на активната си концертна дейност (но не, за да запишат нов албум, каквито бяха първоначалните планове), ще свирят на 8 юли (24 часа след шоуто си на френския Sonisphere, където също са хедлайнери).

На същата сцена, същата вечер, Marilyn Manson ще реализират единственото си британско шоу за 2012 година, а Refused ще направят своето завръщане пред английска публика след над 10-годишно отсъствие.

Incubus, Switchfoot и I Killed The Prom Queen са сред останалите имена в афиша за тази дата. Продажбата на билети за фестивала стартира на 23 февруари в 11:00 ч. преди обяд.

Сподели.