Режисьорът на "Боен клуб" снима клип на Nine Inch Nails

Pinterest LinkedIn +

Nine Inch Nails обединиха усилия със знаменития режисьор Дейвид Финчър (David Fincher) за снимките на видео към новото им парче "Only". То ще стане втори след "The Hand That Feeds" сингъл от предстоящия им албум "With Teeth", планиран да излезе официално но 3-ти май.


Дейвид Финчър е добре познат на киноманите - той е режисирал култовите "Седем", "Боен клуб" "Паник стая" и "Пришълецът 3". Работил е също и за визуалните ефекти на Епизод VI - "Завръщането на джедаите" (1983), а така също записва актьорско присъствие във филма "Да бъдеш Джон Малкович".

Освен всичко Финчър е режисьор на редица известни видеоклипове - "Bad Girl", "Express Yourself" и "Vogue" на Мадона, "Who Is It" на Майкъл Джексън и "Big Ones You Can Look at", и "Janie's Got A Gun" на Aerosmith.

Той обаче, не се е занимавал в режисура на клипове от 2000 г., когато е снимал "Judith" на A Perfect Circle.

Според говорител на холивудския режисьор, видеото за Nine Inch Nails ще е почти изцяло базирано на компютърна графика. Финчър е измислил за клипа и нова концепция за съчетаването на живи и компютърни кадри, части която вече е използвал в "Боен клуб". Както всички работи на Дейвид Финчър и тази ще има продължителен период на "пост-продукция", затова ще се появи по музикалните канали не по-рано от юни.
Сподели.