Рапърът Дрейк счупи три рекорда на "Бийтълс" и вбеси рок феновете

Pinterest LinkedIn +

Канадският рапър Дрейк счупи три рекорда на легендите "​Бийтълс" ("The ​Beatles"), съобщи "Rolling Stone".

Според изданието "Stereogum", след като през юни 2018 г. излезе албумът му "Scorpion", седем песни на хип-хоп изпълнителя попаднаха едновременно в класацията "Топ 100" на авторитетното издание "Billboard", докато ливърпулската четворка е имала едва пет композиции едновременно в същата класация.

През октомври 2018 г. той отбеляза още едно постижение – 12 сингъла в "Топ 10" за една година, с което би същия рекорд на "Бийтълс" от 1964 г., когато 11 техни композиции се нареждат сред 10-те най-добри песни на годината.

През 2019 г. пък Дрейк надмина рок легендите и по брой на синглите, стигнали на второ място.

В чест на тези свои постижения рапърът реши да си направи тематична татуировка. Той поръча да изрисуват на ръката му класическата сцена с крачещите по пешеходна пътека музиканти от "Бийтълс" от обложката на албума им "Abbey Road", но си позволи да добави и самия себе си как стои пред британските легенди и им помахва с ръка. Снимка на татуировката му беше показана във фен страницата на артиста в Инстаграм:
Потребителите на социалната мрежа не останаха равнодушни към идеята. Много от тях обвиняват Дрейк в нарцисизъм и твърдят, че "Бийтълс" са в пъти по-талантливи от него.

"Нарцистична татуировка. Ако хората помнят песните на Дрейк след 50 години, с удоволствие ще си вземем думите обратно", написа в коментар потребител с псевдоним TransistorBand. "... той даже не пише сам собствените си песни. "Бийтълс" може и да не ви харесват, но не можете да кажете, че те са направили за историята на музиката по-малко, отколкото рапърът с обработения с автотюн глас и дигитални бийтове", допълва потребителят martyblazeit420.

Коментар

През юни тази година Дрейк плати 350 хиляди долара на модела от Инстаграм Лейла Лейс (псевдоним на Лаквана Морис), която го обвини в изнасилване. Според момичето инцидентът е станал във Великобритания през 2017 г. Тя твърди, че музикантът я е принудил да прави с него извратен орален секс. Разследването по жалбата на Лейс обаче установи, че Дрейк е невинен.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.