Излиза саундтракът на филма "Вчера си е за вчера" с музика на "Бийтълс"

Pinterest LinkedIn +

Задава се поредният нетърпеливо чакан саундтрак на годината – този към филма с музика на легендите "Бийтълс" ("The Beatles"). Той ще излезе седмица преди лентата  "Вчера си е за вчера", чието заглавие е вдъхновено от емблематичната песен на групата – "Yesterday". Саундтракът включва новозаписани версии на най-обичаните песни на групата, изпълнени от главния актьор Химеш Пател (Himesh Patel).

"Yesterday" е рокендрол комедия за музика, мечти, приятелство и за дългия и ветровит път, който води до любовта на живота. Тя е създадена от  режисьора Дани Бойл ("Беднякът милионер", "Трейнспотинг", "28 дни по-късно"), който е носител на "Оскар", и на сценариста Ричард Къртис (Richard Curtis). Музикалният продуцент на саундтрака "Yesterday" – Даниел Пембъртън (Daniel Pemberton) – създава албум, който следва историята във филма. "Този филм е чудесен пример за силата на песента. Музиката е нещо, което ни свързва с толкова много хора. Тя може да промени света. Хубаво е да си го припомняме", казва продуцентът.

Филмът разказва какво би се случило, ако на света остане само един човек, който помни "Бийтълс". Сюжетът на лентата се завърта около главния герой Джак Малик (в ролята – Химеш Пател). Той е амбициозен певец и автор на музика от малко британско градче, чиито мечти за слава бавно избледняват въпреки силната преданост и подкрепата на най-добрата приятелка от детството му  Ели (Лили Джеймс). След странен инцидент с автобус Джак се събужда и осъзнава, че "Бийтълс" никога не са съществували… и всъщност се озовава в много затруднена ситуация.

Изпълнявайки песни на най-великата банда в историята пред свят, който никога не е чувал за нея, и с малко помощ от американския си агент с желязно сърце Дебра, Джак постига голяма слава. Но когато неговата звезда изгрява, той рискува да загуби човека, който винаги е вярвал в него. Затваряйки една врата в живота си и отваряйки нова, Джак има нужда да се върне обратно там, където винаги е принадлежал, и да докаже, че всичко, от което имаме нужда, е любов ("All You Need Is Love").

"
Придържахме се към оригиналния вид на песните както в текстово, така и в музикално отношение, но също така се постарахме те да звучат така, все едно са песни на Джак", споделя Химеш Пател. – "Беше страхотно да си припомня тези прекрасни песни и да ги пресъздам по мой начин. Този филм е като представяне на музиката на "Бийтълс" пред много млади хора, които не са имали привилегията да я слушат. Както утвърдени, така и нови фенове ще оценят филма и със сигурност ще бъдат пленени от магията на "Бийтълс", твърди той.

Филмът "Вчера си е за вчера" ще бъде в кината на 28 юни, а премиерата на саундтрака към него е на 21 юни.

Сподели.