R. Kelly се завръща към R&B звученето и провокативната си лирика с Black Panties

Pinterest LinkedIn +

Единадесетият студиен албум на американския звукозаписен артист, композитор и продуцент Робърт Кели, отличен с три награди Грами за най-големия хит в кариерата му - I Believe I Can Fly, и още шест Американски музикални награди (АМА), ще се появи в началото на 2012 година и ще бъде озаглавен Black Panties.

В допълнение към заглавието на проекта и на пилотния сингъл от него - 10 Minutes, 44-годишният R. Kelly разкри, че чрез новия си албум ще се завърне към R&B стила от 12 Play – дебютният му солов дългосвирещ запис, издаден през 1993 година.

В скорошно интервю за WCGI той споделя, че на този етап не възнамерява да продължи да разработва звученето на последния си запис - Love Letter, вдъхновен от класическата соул музика.

"След като излезе Love Letter, всички започнаха да си мислят: "Ето, това е посоката, в която е решил да поеме". Не, нищо подобно, това беше само моментно отклонение, подобно на Ignition и Bump N'Grind. Гледайте на Black Panties като на новия 12 Play".

Посрещайки 2011 г. с отлично рецензиран нов албум (Love Letter), който стана 13-ият му запис, влязъл в Топ 10 на Billboard 200 и само за три месеца получи златен сертификат от RIAA (за 500 000+ продадени копия), R. Kelly вероятно ще изпрати годината със смесени чувства, тъй като в хода й бе диагностициран с абсцес на една от сливиците си и опериран по спешност, а бившият му мениджър Джеф Кватинез заведе дело срещу него за $1 млн. за неизплатени комисионни.

R. Kelly прекара голяма част от първото десетилетие на 21 в. в съдебни спорове, след като бе обвинен в детска порнография и застрашен от 15 години затвор. Делото продължи 6 години и приключи с пълното му оневиняване през 2008 година, а дали и настоящият казус ще има същия благополучен изход за него предстои да стане ясно.

Сподели.