И Адам Ливайн (Maroon 5) заведе дело срещу Activision

Pinterest LinkedIn +

Фронтменът на американската поп рок банда Maroon 5 - Адам Ливайн (Adam Levine), е поредният артист от световната музикална сцена, завел дело срещу гейм гиганта Activision във връзка с виртуалната му персонификация в музикалната игра Band Hero - едно от последните spin-off заглавия от спряната поредица Guitar Hero.

Музикантът, който наскоро издаде съвместен сингъл с Кристина Агилера (Moves Like Jagger), обвинява издателите на Band Hero в нарушаване на клаузите и умишлено подвеждане по смисъла на договора, сключен помежду им, нарушение на закона за публичното право и непочтени бизнес практики.

Ливайн твърди, че никога не се е съгласявал неговият аватар да изпълнява друга песен освен She Will Be Loved – един от най-успешните сингли на Maroon 5, както и гласът му да бъде подменян, какъвто е случаят с неговия виртуален двойник, който може да бъде използван от играчите при изпълнението на всички песни от плейлиста на играта, независимо от какъв пол е техният изпълнител.

В иска срещу Activision адвокатите на Адам Ливайн изтъкват, че компанията вече е уредила този въпрос с други артисти срещу допълнително заплащане, каквото на техния клиент не е било предложено.

Подобно дело срещу издателите на Band Hero заведоха и No Doubt преди две години, а няколко месеца по-рано компанията бе заплашена с подобен иск в подобен контекст от Къртни Лов, заради аватара на Кърт Кобейн в Guitar Hero 5.

Сподели.