Quantum Conundrum

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Пъзел Година: 2012 Разработва: Airtight Games Издава: Sqare Enix Платформа: PC | PS3 | Xbox 360

Ако сте изиграли Portal и Portal 2 веднъж, два, че и повече пъти, може би вече сте готови за следващата порция противоречащи на законите на физиката пъзел предизвикателства.

Quantum Conundrum ще ви ги осигури в изобилие, при това (по наше скромно мнение) в много по-забавна, весела и носеща духа на Cartoon Network опаковка.

Играта ви изпраща по дирите на вашият любим чичо (озвучен виртуозно от брилянтния Джон Де Ланси, който може би си спомняте от ролята на Q в сериала Star Trek: The Next Generation).

Въпросният побелял професор е безспорно гениален, но уви и малко луд. Докато тества последното си велико изобретение – Inter-Dimensional Shift Device (Устройство за преход между измеренията), той мистериозно изчезва и вие, въоръжени с въпросния уред, ще трябва да го откриете и спасите.

Разбира се, междувременно ще трябва да пребродите десетки паралелни измерения и да решите цял куп страхотни главоблъсканици. Игралите споменатия вече Portal бързо ще се ориентират в обстановката, още повече Quantum Conundrum споделя доста общи черти с въпросното Valve заглавие (логично, след като негов автор е Ким Суифт – един от създателите на Portal).

Тук обаче порталите не са най-ключовият (или дори най-важният) елемент от геймплея. Quantum Conundrum очаква от вас да вземете под внимание поне още три елемента – скорост, тегло и ускорение, което превръща наглед простичките пъзели на нивата в наистина сериозно предизвикателство.

Разбира се, чудатото устройство на професор Фиц Куадрангъл ще е основният инструмент за решаването им. Бързо ще откриете, че преходът от едно измерение към друго променя драстично физичните закони – например, предмет, който в нашата Вселена тежи доста, от другата страна на огледалото е лек като перце и преместването му, за да активирате някой ключ или платформа, е от лесно по лесно.

Освен гениални пъзели, играта предлага и много щура, пропита със свежо чувство за хумор атмосфера – несъмнена заслуга за което има лудият професор Куадрънгъл (Де Лейси), който непрекъснато ще ви залива с препоръки, указания и подсказки в стила на друг легендарен, шантав учен – прословутият Емет Браун от „Завръщане в бъдещето”.Сподели.