Capcom: Dragon's Dogma ще е франчайз

Pinterest LinkedIn +

Отлично възприетата от критиката (MetaScore 76-79/100) екшън адвенчър ролева игра, с фантастичен отворен свят и hack§slash елементи Dragon's Dogma, ще послужи за основа на нов голям франчайз - обявиха Capcom.

Заглавието се появи в Япония през март и само седмица по-късно от двете му версии – за Xbox 360 и PlayStation 3, бяха изкупени малко над 330 000 копия. Тази цифра беше обявена за рекордна за нова и оригинална като съдържание (интелектуална собственост) игра за конзолите от седмо поколение, а Capcom разкриха, че са разпространили 1 млн. копия от нея в цял свят.

Dragon Dogma излезе в САЩ и Европа в края на май и също се представи силно, дебютирайки под №3 в официалния чарт за развлекателен софтуер на Великобритания. Осланяйки се на тези успехи, Capcom (производител и издател на заглавието) чертаят бъдеще за новия франчайз, подобно на това на поредиците Monster Hunter и Sengoku Basara.

Сравнявана с класическите представители на жанра като Baldur's Gate и The Elder Scrolls например, Dragon's Dogma се отличава в степента на индивидуално развитие на придружаващите главния герой два персонажа, на които да разчита в своята мисия да открие и унищожи загадъчен дракон.

Сподели.