"Прошепнати мечти" - концерт с песните на Александър Бръзицов

Pinterest LinkedIn +

На 21 май от 19:30 ч. в зала "България" ще може да се насладите на емблематичното творчество на джаз композитора Александър Бръзицов в изпълнение на специалните гости Орлин Горанов и Симеон Владов, джаз вокалистите Марина Драгомирецкая и Весела Морова, талантливия Петър Петров и млади творци от Училище за певци “D Stars” – Елеонора Лонтова, Виктория Филипова, Неда Кралева, Теа Николова, Зорница Лонтова и Кристина Кръстева.

Специално сформиран оркестър от фестивален тип с диригент Славил Димитров и едни от водещите имена на българската джаз сцена Тодор Бакърджиев, Даниеле Феббо, Атанас Попов и други ще партнират на изпълнителите. Водещ на събитието е Светослав Николов, програмен директор на радио "Jazz FM".

Концертът "Прошепнати мечти" е своеобразен поклон пред творчеството на незабравимия български композитор Александър Бръзицов, направен през творческия поглед на дебютиращи и утвърдени музиканти на прага на осемдесетата година от неговото рождение. Александър Бръзицов оставя следа в историята на българската симфонична, оперна, театрална, поп и джаз музика. Той е автор на едни от най-популярните песни на българската сцена – “Прошепнати мечти”, “Да започнем отначало”, “Пътища обратни” и много други. Песните му могат да бъдат чути в редица български филми и са изпълнявани от едни от най-големите имена в българската популярна музика.

Билети за концерта на 21 май в концертен комплекс "България" могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и на касата на комплекса.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.