Край на "Ледена епоха"? Катерицата най-после изяде жълъда!

Pinterest LinkedIn +

Американското студио за анимационни филми "Blue Sky Studios", което е създател на поредицата "Ледена епоха", се сбогува със зрителите си по любопитен начин. То разпространи кратко анимационно филмче, в което прочутата катерица от "Ледена епоха" най-после успява да се докопа до вечната си плячка - жълъда, който безуспешно преследва по време на всички части на известната поредица.

"В последните дни на "Blue Sky Studios" малък екип от творци се събра, за да направи една последна лента. Това видео нашето сбогуване..
." - написаха създателите му под видеото.

А в социалните медии от студиото споделиха:

"Забавлявахме се повече, отколкото е позволено, докато давахме живот на нашите фили. Надяваме се, че сте усетили част от тази наша радост. Благодарим ви от дъното на сърцето на нашия екип за това, че бяхте до нас през всички тези години".

Студиото "Blue Sky" отваря врати през 1987 г. от Крис Уедж и В. Гополакрашнан, работили над филма "Трон" на "Уолт Дисни". В края на 1980-те и 1990-те "Blue Sky" започва производство на телевизионни реклами и визуални ефекти за филми. През 1997 г. компанията е закупена от "20th Century Fox" и обединена със студиото VIFX в Лос Анджелис. То започва работа над създаването на физуални ефекти за филми, когато студиото VIFX е било продадено на студиото "Rhythm & Hues Studios", след което студиото "Blue Sky" се съсредоточават в създаването на анимационни филми. Първият му филм е "Ледена епоха" (2002 г.). Впоследствие то създава и още пет филма от ледниковата епоха (от 2006 до 2022 г.), както и седем късометражни филма и анимационен сериал ("Scrat Tales"). Други известни заглавия на студиото са "Рио", "Роботи", "Хортън" и др.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.