Проповедникът с картечница (Machine Gun Preacher)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 129 мин. Режисьор: Марк Форстър Сценарист: Джейсън Келър С участието на: Джерард Бътлър, Мишел Монахан, Кати Бейкър и др. Криминален, екшън

За филма:

Създателят на хитове като "Балът на чудовището" и "Пътят към Невърленд" Марк Форстър се завръща към любимите си теми - насилието и изкуплението и в най-новото си предложение "Проповедникът с картечница" (Machine Gun Preacher).

Главната роля в продукцията е поверена на холивудската звезда Джерард Бътлър, който за първи път в кариерата си се превъплъщава в толкова драматичен и амбициозен персонаж.

В криминалния екшън му партнират и други добре познати от големия екран имена като Мишел Монахан, която помним от преминалия наскоро у нас "Първичен код", Майкъл Шанън, номиниран за Оскар за изпълнението си в Revolutionary Road и др.

Продукцията е реализирана със скромния бюджет от 30 милиона долара, като голяма част от филма е заснета в Източна Африка.

Историята:

Лентата екранизира действителната история на Сам Чайлдърс – бивш наркодилър и член на рок-банда, който преоткрива себе си чрез религията, построява своя църква и заминава на мисия в източна Африка.

Виждайки ужасите и опустошенията от гражданската война в Судан, героят на Джерард Бътлър решава да създаде сиропиталище в най-опасната зона, контролирана от "Божията съпротивителна армия", където децата са брутално отвличани и принуждавани да стават войници.


Сподели.