22 Септември 2018, 10:02

Пролетен базар на книгата с издателство "Еднорог"

Google+ Pinterest LinkedIn +

Традиционният Пролетен базар на книгата ще се проведе от 23 до 28 май 2017 г. в НДК. Предлагаме ви да отделите време за следващите няколко изкушаващи предложения, които можете да откриете на щанда на издателство "Еднорог".

От вълнуващи исторически романи, през сборници с разкази, до спиращи дъха криминални интриги - всичко това можете откриете на щанда на издателство "Еднорог" на тазгодишния Пролетен базар на книгата.

Мястото, както обикновено е НДК, а щандът на издателството е номер 309 и е разположен на третия етаж. За да улесним поне малко избора ви сред огромното разнообразие от великолепни книги, сме ви приготвили няколко заглавия, които определено заслужават внимание.

"Фалко" на Артуро Перес-Реверте

Перес_РевертеАртуро Перес-Реверте е добре познат на българските читатели. Един от най-четените и превеждани испански писатели, той е автор на брилянтни романи като "Учителят по фехтовка", "Деветата порта" и "Фламандският майстор".

"Фалко" поставя началото на нова поредица романи на Артуро Перес-Реверте, чието действие ни пренася в една изключително интересна, динамична и наситена с драматични събития епоха, малко преди началото на Втората световна война.

Главният герой на романа, Фалко, е циничен, скептичен и отдавна не вярва в благородството на човешката душа. Единак и наемник, Фалко работи за онзи, който плаща най-добре.В разгара на Испанската гражданска война, сред жестокост, кръвопролития и фалшиви идеали, той получава изключително тежка задача като агент под прикритие, която може да промени хода на историята.

Границата между приятели и врагове е опасно тънка, политическите борби безскрупулни, а Фалко има твърде малко съюзници. Ако сте любопитни да научите повече, можете да намерите книгата на щанд 309 на Пролетния базар на книгата или ТУК.

"Царицата на нощта" на Алегзандър Чи

Царицата на нощтаЖивотът като опера, или най-добрият исторически роман на 2016 година според GoodReads. Сигурни сме, че успяхме да събудим любопитството ви. "Царицата на нощта" е омагьосващо произведение, дело на Алегзандър Чи, писател все още непознат на българските читатели и едно най-ярките нови имена в американската литература.

Романът проследява историята на млада американка, която се озовава в Париж в края на XIX век. Във време, в което се разпадат империи, водят се войни и светът се променя динамично, младата жена е изправена пред множество предизвикателства, а разполага само с едно оръжие.

Великолепният ù глас ще я превърне от бедна уличница в истинска оперна звезда. Съдбата ù ще се пресече с тези на някои от най-значимите личности на нейното време като Верди и Тургенев. Миналото обаче също продължава да я преследва и тя ще трябва сама да се пребори за правото си на свобода и любов.

Вълнуващ разказ за дворцови интриги, любов и революции, "Царицата на нощта" е едно от предстоящите заглавия на издателство "Еднорог" и се очаква да излезе в рамките на Пролетния базар. Повече подробности можете да научите на щанда на издателството.

"Сиси – неочакваната императрица" на Алисън Патаки

Сиси Неочакваната императрицаОще един изключително вълнуващ исторически роман, "Сиси – неочакваната императрица" на Алисън Патаки ще ви пренесе в двора на император Франц Йозеф, за да ви срещне с неговата магнетична съпруга Елизабет, наричана от всички Сиси и останала в историята като една от най-красивите и влиятелни жени в Европа на XIX век.

В период, когато Австрийската империя процъфтява, красивият млад император си търси съпруга. По волята на властната си майка той се е съгласил да се ожени за своята кротката и благовъзпитана братовчедка Хелене.

Любовта обаче не винаги е склонна да се съобрази с дълга, наложен от положението, и предварително уговорения династичен брак се проваля, когато Франц Йозеф се влюбва в буйната по-малка сестра на своята годеница.

Самотната императрицаТака красивата Елизабет неочаквано става императрица и се оказва напълно неподготвена за онова, което я очаква в студения, безразличен свят на виенските дворци.

Историята на императрица Сиси продължава и във втория бестселър на Патаки "Сиси  самотната императрица". Няколко години след като се омъжва за императора, Сиси се оказва в основата на една от най-важните реформи в империята – превръщането ù в дуалистична монархия с името Австро-Унгария.

Най-лесният начин да се сдобиете с великолепните романи на Алисън Патаки е като посетите щанд 309 на Пролетния базар на книгата или от онлайн книжарницата на издателство "Еднорог" ТУК.

"Убийството на Маргарет Тачър" на Хилари Мантел

Убийството на Маргарет ТачърХилари Мантел е автор на исторически романи и двукратен носител на едно най-престижните литературни отличия – наградата "Ман Букър". Английската писателка е позната на българските читатели с двата си наградени романа "Вълци" и "Доведете труповете".

"Убийството на Маргарет Тачър" предлага един различен поглед към творчеството на Мантел. Книгата не е исторически роман, а сборник с разкази. Тези брилянтни миниатюри ще ви позволят да надникнете в най-тъмните кътчета на човешкото съзнание.

Елегантни, проницателни, понякога откровено брутални, разказите на Хилари Мантел са иронични, дори гротескни, но едновременно с това истински и силно въздействащи. В тях писателката разглежда съвременни и на пръв поглед съвсем обикновени теми като любовта, секса, семейството и обществото. Начинът, по който поглежда към тях обаче, излиза напълно извън границите на обикновеното.

Ако сте любопитни да научите повече, можете да го направите ТУК или на щанд 309.

"Невероятните приключения на Кавалиър и Клей" на Майкъл Шейбън

Майкъл Шейбън е американски писател, носител на награда "Пулицър". Романът, донесъл му престижното отличие, е "Невероятните приключения на Кавалиър и Клей". Книгата печели вниманието и похвалите не само на критиката и читателите, но и на други известни писатели. Брет Истън Елис казва, че романът на Шейбън е една от трите големи книги на неговото поколение.

"Невероятните приключения на Кавалиър и Клей" е историята на братовчедите Джо Кавалиър и Сами Клей. Джо е млад, талантлив, ученик на самия Хари Худини и евреин, затова му се налага да бяга от нацистите, които са окупирали Прага.
Майкъл Шейбън
Така Джо се озовава в Ню Йорк, където братовчед му Сами си търси партньор, за да се впусне в един набиращ все по-голяма популярност бизнес – комиксите. Двамата бързо разбират, че са чудесен тандем в рисуването и измислянето на истории и тласкани от амбицията, започват да градят кариерите си.

Майкъл Шейбън умело и изключително увлекателно преплита няколко сюжетни линии. Пренасяйки ни в света на комиксите, той успява едновременно с това да предложи един различен поглед към войната, за която толкова много автори са писали.

"Невероятните приключения на Кавалиър и Клей" е едно от предстоящите заглавия на издателство "Еднорог". Още любопитни подробности около романа, както и кога се очаква неговото излизане, можете да научите на щанд 309 на Пролетния базар на книгата.

Сподели.