Проклятието на “The Grudge 2” завладя щатския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Американската версия на японския хорър-трилър “The Grudge 2” веднага след премиерния си уикенд застана под номер едно в щатския боксофис.

Както и в оригиналните два японски епизода, режисьор и сценарист е Takashi Shimizu, който след успеха на “The Grudge” (2004) в Америка беше нает да направи и продължението.

В него действието отново се развива в Токио, където древно проклятие превръща живота на младата американка Керън в кошмар. То се разпространява избирателно и сега застига и нейната по-малка сестра Обри. Все повече хора са застигнати от проклятието, което ги изпълва с ярост към околните и ги кара да вършат необясними неща. Главните роли се изпълняват от Sara Michelle Gellar, Amber Tamblyn и Jennifer Beals.

На втората позиция пада новата продукция на режисьора Martin Scorcese “The Departed”. Истински звезден каст е успял да привлече той за лентата си, в която блестят имената на холивудски величия от ранга на Leonardo DiCaprio, Mat Damon, Jack Nicholson, Mark Wahrberg и Alec Baldwin. Интригата във филма, който е римейк на хонгконгскaта лента  "Wu jian dao" от 2002 г, се заплита, когато всемогъщата ирландска мафия успява да внедри свой човек в полицейските среди. От друга страна полицията също не чака мафиотите да завладеят града и пращат агент под прикритие в структурите на организацията им. С течение на времето пътищата на двамата се пресичат и животът им е сериозно застрашен, когато и двете страни усещат, че имат “картица” в редиците си.

Две години след последния си филм режисьора Barry Levinson се завръща в боксофиса с новия си филм “Man of the Year”. Освен работата зад камерата Levinson е сценарист и продуцент на лентата си, в която участват Robin Williams, Christopher Walken, Jeff Goldblum и Laura Linney. Техните персонажи са забъркват в предстоящата президентска кампания, която има неочакван развой. Изненадата идва, когато популярен водещ на нощно политическо шоу се кандидатира, на шега,  за президентския пост. Без да полага много усилия, избирателите гласуват за него и това променя цялостната картина в страната. Напориста компютърна специалистка, която се занимава с анализа на изборите, претендира, че вотът е манипулиран, с което си навлича гнева на някои големи корпорации.

Четвъртото място този уикенд е за анимационната комедия на Disney “Open Season”. В нея домашния мечок Бууг се озовава сам в гората само три дни, преди да бъде открит ловния сезон. Без никакви умения да оцелява в гората и да си търси сам храна, той изпада в паника. Съдбата се намесва, когато се запознава с постоянно говорещия елен Елиът и двамата стават приятели. Изненадващо, необичайният тандем става обединяващ фактор за животните в тяхната съпротива срещу ловците. С недоумение хората скоро разбират, че животните използват техните тактики за лов и вече самите те са преследваните. Анимацията е дело на режисьора Roger Allers и е озвучена от актьорите Martin Lawrence, Ashton Kutcher, Gary Sinise и Jon Favreau.

С три места надолу, спрямо миналата седмица, пада хорърът “Texas Chainsaw Massacre: The Beginning”. Само за десет дни ,откакто е на екран, лентата не само изплати вложения бюджет, но и вече е на печалба от 14 млн. долара. Филмът е предистория на едноименната лента от 2003 г, а сценарият и на двата е базиран на оригиналния филм от далечната 1974 г. Режисьор на  “Texas Chainsaw Massacre: The Beginning” е младият Jonathan Liebesman, за когото това е втори филм в този жанр. Без да има нито едно известно име в каста си, екипът е разчитал на динамичен сценарий и изобилие от кървави сцени. И те започват, когато двамата приятели и техните гаджета, след малък инцидент с колата си, се обаждат на местния шериф за помощ. Всичко се случва в отдалечен малък град и когато полицая ги завежда в най-близката къща, ужасът за тийнеджърите започва с пълна сила.

Шестата позиция е за премиерния екшън “The Marine”. Негов режисьор е дебютанта John Bonito, който е участвал в екипите, снимащи телевизионните серии от Световната лига по кеч. Изборът на главен герой за филма му никак не е случаен и той е John Cena, който е известно име в кеч федерацията. Партнират му професионалните актьори Robert Patrick и Kelly Carlson. Сценарият разказва историята на бившия морски пехотинец Джон Трайтън, чиято жена е отвлечена от престъпна групировка. Това предизвиква гнева на Джон и той използва всичките си умения да убива, за да я спаси и да избие всички замесени в нейното отвличане. Срещу него се изправя героя на Robert Patrick, който е безмилостния шеф на мафията Роум.

Независимо че бавно пада в класацията, новият филм на Andrew Davis “The Guardian” продължава да събира зрителското одобрение и да се излъчва в над 3000 щатски киносалона. Kevin Costner и Ashton Kutcher са главните герои във филма, в който се разглежда личната драма на легендарния морски спасител Бен Рандал, след като губи целия си екип във фатален инцидент. Подтискан от чувството си за вина, той отива като обучаващ треньор в елитната школа на бреговата охрана. Там се сблъсква с егото на младите спасители, които си въобразяват, че всичко им е ясно. Съвсем скоро Бен им дава да разберат, че има много да учат, а с един от тях започва лична “война” на нерви. Двамата заминават за Аляска, където младият Джейк ще научи истинския смисъл на думата спасител.

Комедията “Employee of the Month”, която миналата седмица беше премиерно заглавие, този уикенд се намира на осмото място. Режисьор и сценарист е младият актьор Greg Coolidge, който тепърва започва кариерата си зад камерата. За реализацията на проекта си, той е имал актьорите Jessica Simpson, Dane Cook и Dax Shepard и бюджет от 12 млн. долара. Сценарият е дело на дебютантите Don Calame и Chris Conroy, който са пресъздали битката между двама служители в голям магазин за вниманието на новата им сексапилна колежка. Тя им дава да разберат, че ще излезе на среща само с този, който бъде избран за “Служител на месеца”. Това се превръща с стимул за конкурентите Винс и Зак, които започват да използват всякакви методи за постигане на заветната цел.


На девето място директно влиза премиерният исторически епос “One Night with the King”. Историята е базирана на Стария завет, а киносценарият е адаптиран от  Stephan Blinn. Режисьор на филма е Michael O. Sajbel, който е разполагал с безспорния талант на ветераните Omar Sharif, Peter O’Toole и John Noble. Епичната драма ни връща в древна Персия, където младото сираче Хадаса с годините се превръща в ослепителната кралица Естер. Тя успява да спаси собствения си еврейски народ от тотално унищожение и да спечели любовта на красивия, но жесток крал Ксеркс. Това довежда до любовта на едни към нея и омразата на останалите към своенравната кралица.

Последното място в боксофиса, базиран единствено на приходи, е за режисьора Jeff Tremaine и неговата нецензурна комедия “Jackass Number Two”. Екипът, правил години наред най-рейтинговото шоу по MTV “Jackass”, отново събира накуп най-бруталните си скечове след успеха на предишния пълнометражен филм от 2002 г.
Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve O и Chris Pontius са основните “заподозрени”, които правят всичко, което им хрумне, включително повръщане, пикаене и самобичуване. Резултатът беше забранен за прожектиране на непълнолетни, което засили интереса на зрителите и спомогна лентата да натрупа печалба от 57 млн. долара само за един месец.

Боксофис класация на Северна Америка за периода 13 – 15 октомври:

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “The Grudge 2”

20 $ млн.

22 $ млн.

2. “The Departed”

90 $ млн.

57 $ млн.

3. “Man of the Year”

65 $ млн.

12 $ млн.

4. “Open Season”

85 $ млн.

59 $ млн.

5. Texas Chainsaw Massacre:
The Beginning

16 $ млн.

30 $ млн.

6. “The Marine”

15 $ млн.

7 $ млн.

7. “The Guardian”

50 $ млн.

41 $ млн.

8. “Employee of the Month”

12 $ млн.

20 $ млн.

9. “One Night with the King”

20 $ млн.

4 $ млн.

10. “Jackass Number Two”

11 $ млн.

68 $ млн.

Сподели.