Фентъзи-трилър с Дейвид Бауи оглави американския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Фентъзи-трилъра “The Prestige” на режисьора и сценарист Christopher Nolan очаквано оглави американския боксофис веднага след премиерата си. Съчетанието от имената на актьорите Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Scarlett Johansson, David Bowie и това на Nolan се оказа печелившата комбинация за лидерското място.

Заснета с бюджет от 40 млн. долара в лентата се разказва за съперничеството на двама илюзионисти, който развалят приятелството си и се превръщат в смъртни врагове. Началото на 19 век в Лондон е мястото където те показват уменията си пред публика и всеки един от тях иска да е най-добрия. В съперничеството им се намесва и сексапилна блондинка, която допълнително обтяга отношенията им.

Втората позиция, както и миналата седмица, е за новия филм на режисьора Martin Scorcese - “The Departed”.. Мафиотската драма е римейк на хонгконгския филм  "Wu jian dao", но сценарият е адаптиран за претенциозния американски зрител. Звездите в продукцията са Leonardo DiCaprio, Mat Damon, Jack Nicholson, Mark Wahrberg и Alec Baldwin, което допълнително действа като “магнит” за феновете да видят любимците си актьори. Интригата в действието започва, когато полицията внедрява свой агент под прикритие в редовете на ирландската мафия. Без те да подозират в полицейското управление имат вътрешен човек на гангстерите, което обезсмисля техните усилия. Скоро и едните и другите усещат, че нещо не е наред, което довежда до драматичен развой на събитията.

Премиерният военен екшън “Flags of Оur Fathers” е дело на многократният носител на награди Оскар Clint Eastwood. Отдал се предимно на режисьорска кариера, 76-годишният ветеран е разполагал с таланта на актьорите Ryan Phillipple, Paul Walker, Barry Pepper и Robert Patrick, за да осъществи проекта си. Освен това той е и продуцент на филма заедно с неговия прочут приятел и колега Steven Spielberg. Историята в “Flags of Оur Fathers” акцентира върху три житейски разказа за битката между американските и японските войници за завладяването на остров Айо-Джима. Техният сблъсък е изключително кървав и точно той може да сложи края на Втората световна война.

 Анимацията “Open Season” запазва четвъртото си място и този уикенд, което показва стабилния интерес на зрителите към новата комедия на Disney. Ловният сезон е открит и животните в гората изпадат в паника. Спасението идва по най-необичайния начин в лицето на домашният мечок Бууг, която се озовава в гората. Без никаква идея как да оцелява в дивата среда, той се запознава с вечноговорещия елен Елиът и двамата се оказват печелившия тандем срещу нашествието на ловците. Водени от тях горските обитатели започват да прилагат тактиките на хората, като ги обръщат срещу самите тях. Режисьор на анимацията е Roger Allers, а актьорите  Martin Lawrence, Ashton Kutcher, Gary Sinise и Jon Favreau са озвучили главните персонажи.

Драмата “Flicka”, която се излъчва в 2800 щатски киносалона, е третото премиерно заглавие за уикенда и е дело на режисьора Michael Mayer. Със скромен опит зад гърба си той е разполагал с добър актьорски подбор и със силен сценарий на тандема Mark Rosenthal и Lawrence Konner, които си извоюваха име покрай успеха на “Planet of the Apes” (2003). Главните роли се изпълняват от Tim McGraw, Maria Bello и Alison Lohman, чийто съдби се преплитат покрай желанието на младо момиче да докаже на баща си, че е достойна един ден да управлява сама ранчото му. За целта тя се грижи за див жребец, като с това трябва да убеди родителите си, че е отговорен човек.

Лидерът от миналата седмица “The Grudge 2”, пада с цели шест места надолу, но въпреки това само за десет дни той изплати вложенията си и вече има 11 млн. долара печалба. Хорор-трилъра е дело на японеца Takashi Shimizu, който преди време пожъна успех в родината си с историите си и сега Холивуд го нае да направи американски версии на двата си широкоекранни филма. Sara Michelle Gellar, Amber Tamblyn и Jennifer Beals са главните действащи лица в хоръра, в който древно проклятие застига американско семейство в съвременно Токио. Прокобата на зъл дух се “прехвърля” върху сестрата на героинята на Sara Michelle Gellar и около нея започват да се случват смразяващи дъха неща. Кошмарът започва, когато хората около нея започват да измират мъчително един по един.

Robin Williams, Christopher Walken, Jeff Goldblum и Laura Linney са големите имена в новата комедия на режисьора и сценарист Barry Levinson “Man of the Year”. Всичко започва, когато в среднощното политическо шоу на Тим Добс се обажда зрителка, която пита директно водещия защо не се кандидатира на предстоящите избори за президент. Като на шега Добс решава да опита и за всеобща изненада е избран за президент. Без да е подготвен за това, той и екипа му от предаването, влизат в Белия дом, което довежда до неописуеми последици. Млада специалистка анализира резултатите от изборите и твърди, че те са манипулирани, с което си навлича гнева на няколко големи корпорации. В движение се оказва, че нищо не е такова каквото изглежда.

Три години след огромния  успех на филма си “Lost in Translation” режисьорката Sofia Coppola отново “атакува” боксофиса с новия си филм “Marie Antoinette”. Главната роля в биографичната историческа лента е поверена на Kirsten Dunst, а редом до нея й партнират Judy Davis и Rip Torns. Позната като изключително противоречива, съдбата на кралица Мария Антоанета, предизвиква интереса на Sofia Coppola и тя пише сама сценария за екранизирането на нейния живот – от раждането й в Австрия, през брака й с крал Луи 16 и коронясването й като кралица на Франция  едва 19 годишна възраст. Изключителна личност, която свършва живота си на 38 години с публично обезглавяване.

Три седмици след премиерата си хоръра “Texas Chainsaw Massacre: The Beginning” продължава да се радва на добър зрителски интерес, което е видно и от инкасираните приходи до момента. В основата на сценария седи класическата лента от 1974 г. която беше “възкресена” преди три години и сега следва нейното продължение. То е дело на режисьора Jonathan Liebesman, който е заложил на неизвестни актьори, който се забъркват в истинска кино касапница. Драмата им започва, когато две млади двойки пътуват с колата си, и след инцидент спират близо до запустял град. На помощ им се притичва местният шериф, който превръща живота им в кошмар. Той ги води в странна къща, където никой не би искал да попадне приживе.

Последната, десета позиция, в боксофис класацията , е за екшъна “The Marine”. Професионалният кечист John Cena е изпълнител на главната роля, което е негов дебют в голямото кино. Другото име, което е свързано с този спорт е на режисьора John Bonito, който досега е снимал серии от предаванията за Световната лига по кеч. В лентата участват и професионалните актьори Robert Patrick и Kelly Carlson, които са в основата на личното отмъщения на бившия морски пехотинец Джон. Неговата съпруга е отвлечена от мафията и дори не предполага, че се изправя срещу враг, който е по-безмилостен дори и от нея.

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “The Prestige”

40 $ млн.

15 $ млн.

2. “The Departed”

90 $ млн.

77 $ млн.

3. “Flags of Оur Fathers”

90 $ млн.

10 $ млн.

4. “Open Season”

85 $ млн.

70 $ млн.

5. “Flicka”

15 $ млн.

8 $ млн.

6. “The Grudge 2”

20 $ млн.

31 $ млн.

7. “Man of the Year”

65 $ млн.

22 $ млн.

8. “Marie Antoinette”

40 $ млн.

$ млн.

9. "Texas Chainsaw Massacre: The Beginning"

16 $ млн.

36 $ млн.

10. “The Marine”

15 $ млн.

12 $ млн.

Сподели.