Arctic Monkeys и Muse оглавиха номинациите за наградите на сп. "Q"

Pinterest LinkedIn +

Сензационната пънк рок банда от Шефийлд Arctic Monkeys оглави списъка с номинациите за 17-тите годишни музикални награди на популярното британско списание "Q". Церемонията по връчването им ще се състои на 30 октомври в Лондон.

Monkeys, които по-рано тази година станаха носители на награда Mercury, имат 4 номинации за наградите на "Q", които се гласуват от читателите на списанието. Номинациите им включват Най-добър албум, където участват с дебютния си проект "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not", Най-добър изпълнител на живо, Най-добро парче и Най-добър нов изпълнител.

Втори по успех според броя на номинациите, които получиха, са Muse. Групата е в пряка конкуренция с младоците от Arctic Monkeys със своя четвърти студиен албум - "Black Holes and Revelations.

В същата категория претенденти са също и Kasabian (е "Empire"), Keane (с "Under the Iron Sea") и Razorlight (с "Razorlight").

За Най-добър артист в света на деня фаворити са Muse, Coldplay, които са миналогодишните победители в тази категория, Oasis, U2 и Red Hot Chili Peppers

Отново Oasis, Muse и Red Hot Chilli Peppers ще се състезават с Razorlight и Arctic Monkeys за наградата Най-добър изпълнител на живо.

Виж пълния списък на номинациите Тук.

Сподели.