Новата анимация на Disney оглави щатския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Новата анимация на Disney - “Open Season”, очаквано оглави американския боксофис с натрупани 23 млн. за първите си три дни на голям екран. Общият бюджет на лентата е 85 млн. долара, а комедията е дело на режисьора Roger Allers, който стоеше зад мегауспеха на “Lion King” през 1994 г.

Новата му продукция са озвучили актьорите Martin Lawrence, Ashton Kutcher, Gary Sinise и Jon Favreau. Техните персонажи за група животни в гората, които трябва да обединят усилия, за да оцелеят, защото ловния сезон е открит. Мечката гризли Бууг завързва неочаквано приятелство с елена Елиът и двамата повеждат “отбраната” на гората срещу ловците. Изненадата идва, когато животните започват да използват методите на хората срещу тях и истинският хаос настъпва с пълна сила.

Второто място е за “The Guardian”, което също е ново заглавия за тази седмица. Главните роли в екшън-драмата се изпълняват от Kevin Costner и Ashton Kutcher, а режисьор е Andrew Davis. Сценарият разказва историята на Бен Рандал, легенда в морските спасителни части от бреговата охрана, и неговата лична трагедия. Той не успява да спаси екипа си от смърт при нелеп инцидент и се отказва от работата си. След време го назначават като преподавател в специализирано училище за обучение на млади спасители. Там той се заема да направи от няколкото момчета истински мъже, което се оказва доста трудно. Един от тях е непокорният Джейк, който търси себе си, и доброволно се записва в училището на морската брегова охрана.

Лидерът от миналата седмица “Jackass Number Two” пада с две места надолу, но това едва ли притеснява продуцентите, след като лентата отдавна инкасира значителна печалба. Цензурата наложи забрана до 18 г. възраст, като това подейства като “магнит” за аудиторията. Абсурдната комедия, изградена изцяло от брутални скечове, е продължение на първия филм от 2002 г. Неин режисьор отново е Jeff Tremaine, който заедно с екипа на култовото тв шоу “Jackass” по MTV е забъркал истински “коктейл” от сцени, пълни с насилие, секс, идиотщини и извращения. Точно това очевидно накара американския зрител да гледа филма, в който отново главни действащи лица са Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve O и Chris Pontius. Единственият, който липсва, е Chris Raab, който отдавна обяви, че ще насочи кариерата си в друга посока.

Четвъртото място е за премиерната комедия “School of Scoundrels” на режисьора и сценарист Todd Philips. Звездите в лентата му са Billy Bob Thornton, Jacinda Barrett и Jon Heder. Всеки един от тях е човек с проблеми, които се записва в клас по “вдигане” на самочувствието, воден от ексцентричен професор и неговия асистент. Главната фигура е депресирания Роджър, който иска да успее в живота и да спечели любовта на конкретна млада дама. Последното се оказва изключително трудно, защото изведнъж и професор Пи изявява желание да бъде с тази жена. Роджър усеща, че и личният, и професионалният му живот се сриват пред очите му, но помощта идва от съвсем неочаквано място.

Китайския режисьор Ronny Yu и неговата нова продукция “Fearless” продължава да трупа приходи и вече има 3 млн. долара чиста печалба. Jet Li е голямата звезда в кунг фу-екшъна, а освен неговото име се отличава и това на бившия професионален кечист Nathan Jones. Историята е базирана на истински събития от началото на 20 век, когато легендарният майстор по бойни изкуства Ху Йон Джа иска да се докаже  като най-добрия в света. Това му струва голяма лична трагедия, последвана от уединение, за да се изправи накрая срещу самия себе си. Следват години на възход, в които той буквално “смачква” всякаква конкуренция на ринга, основава собствена школа и подрежда живота си. Съдбата обаче има други планове за него, които ще го подложат на тежко изпитание.

Драмата “Gridiron Gang” продължава да седи стабилно в щатския боксофис и да се излъчва в 3000 американски киносалона. Режисурата е дело на канадеца Phil Joanou, послужил си с истинска история за сценария на лентата. Холивудското присъствие във филма се изразява в имената на The Rock и рапърът-актьор Xzibit. Задачата на двамата е да се опитат да сплотят няколко непълнолетни престъпници чрез идеята за футболен отбор. Изпратени в затвор за извършени престъпления, те чакат да излязат един ден, без да проявяват никакъв интерес към социалните програми вътре. Единият от надзирателите, заедно с негов колега, основават отбора, с идеята да научат младежите на колективност и лична отговорност. Това се оказва трудна мотивация, но скоро резултатите започват да се виждат.

Седмата позиция е за режисьора и сценарист Neil Burger и неговата драматична история “The Illusionist”. Edward Norton, Jessica Biel, Rufus Sewell и Paul Giamatti са известните имена, чиито персонажи се забъркват в интригите на кралския двор в Австрия в началото на 20 век. Принц Леополд ще се жени за знатна дама, която обаче е желана от друг. Това е прочутият илюзионист и любимец на зрителите Айзенхайм, който не е толкова богат, че да успее да има жена като Софи. Изключително амбициозен, той прилага това , което може най-добре – фокусите, за да спечели любовта на жената, която обича. Усещайки неговите намерения, принцът изпраща детективи, за да го изобличат като мошеник и той да бъде унищожен. Айзенхайм обаче не е казал последната си дума.

С четири места надолу пада интернационалната продукция “Flyboys”. За две седмици в класацията филмът не се представи убедително, предвид бюджета му от 60 млн. долара. Парите са дадени от милиардера Larry Ellison, основател на гиганта Oracle Corp, чийто син има роля в лентата. Режисьор на “Flyboys” е Tony Bill, за който това е дебютен широкоекранен филм въпреки неговите 66 години. Историята в сценария е базирана на живота на няколко американски доброволци, които отиват да се бият на страната на Франция в Първата световна война. Те стават част от известната самолетна ескадрила “Лафайет”, която е основен фактор в развитието на войната. Jean Reno и James Franco са големите имена в продукцията.

“The Black Dahlia” на режисьора Brian De Palma е позициониран на деветото място този уикенд. Част от филма беше заснет и в България и се очаква скоро да тръгне и по родните екрани. Действието разказва за проблемите на двама детективи, натоварени с разследването на убийството на млада актриса, в средата на 40-те в Лос Анджелис. Следите ги отвеждат до най-високите етажи на властта, включително и до конкретни фигури в полицейския им участък. Играта загрубява, когато двамата се сблъскват с корупция, насилие и борба за власт. Josh Hartnett, Aaron Eckhart, Scarlet Johansson и Hilary Swank са имената, на които режисьорът е поверил главните роли в продукцията си.

За втора поредна седмица трагикомедията “Little Miss Sunshine” запазва позицията си в боксофис класацията. Десетото, последно място, напълно урежда продуцентите, защото нискобюджетната лента вече има натрупани 45 млн. долара чиста печалба. Съпрузите-режисьори Jonathan Dayton и Valerie Faris са отговорни за успеха на филма наравно с актьорското присъствие на Greg Kinnear, Alan Arkin, Steve Carell и малката Abigail Breslin. Забавната история акцентира върху отношенията между няколко поколения роднини, които пътуват заедно в малка каравана. Малката Олив отива на детско състезание, и за да я подкрепят с нея са цялото й семейство, включително чичото и дядо й.

Боксофис класация на Северна Америка за периода 29 септември – 1 октомври:

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “Open Season”

85 $ млн.

23 $ млн.

2. “The Guardian”

50 $ млн.

18 $ млн.

3. “Jackass Number Two”

11 $ млн.

51 $ млн.

4. “School for Scoundrels”

25 $ млн.

9 $ млн.

5. “Fearless”

15 $ млн.

18 $ млн.

6. “Gridiron Gang”

30 $ млн.

33 $ млн.

7. “The Illusionist”

17 $ млн.

31 $ млн.

8. “Flyboys”

60 $ млн.

10 $ млн.

9. “The Black Dahlia”

68 $ млн.

21 $ млн.

10. “Little Miss Sunshine”

8 $ млн.

53 $ млн.

Сподели.